V regionálnom derby si Zlaté Moravce poradili s Nitrou

TA3 SITA
9.11.2013 18:34

V tradičnom derby sa hral od úvodných minút obojstranne útočný futbal. Pavlenda poslal v 4. min prudký center do malého vápna, ten však domáci nedokázali pretlačiť do bránky. V 8. min sa ocitol v dobrej streleckej príležitosti Kostelný, pozorný Kuciak si s jeho strelou poradil.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 17. kolo - sobota:

FC ViOn Zlaté Moravce - FC Nitra 3:0 (1:0)

Góly: 23. M. Pintér, 60. Chren, 78. Pribula, ŽK: 12. Kemláge, 54. Kostelný (obaja Nitra), rozhodovali: Fajčík - Mókoš, Bóllo, 1040 divákov

Zostavy:

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Chrappan, M. Pintér (69. Pavol Majerník), Chren - Obročník - Orávik, P. Sabo (82. A. Candrák), Bolinha, Pribula - L. Szabó (82. Ľ. Bernáth)

Nitra: D. Perniš - Kolbas, Kostelný, Mičic, Hála - Kotrík - Kemláge (66. Boszorád), Šimončič, A. Čermák (66. Turčák), Šmehyl (46. Ševčík) - Cléber 

V tradičnom derby sa hral od úvodných minút obojstranne útočný futbal. Pavlenda poslal v 4. min prudký center do malého vápna, ten však domáci nedokázali pretlačiť do bránky. V 8. min sa ocitol v dobrej streleckej príležitosti Kostelný, pozorný Kuciak si s jeho strelou poradil. V 18. min Szabó priťukol Orávikovi, ktorého delovka z hranice šestnástky tesne preletela vedľa Pernišovej bránky. Do vedenia išli domáci v 23. min, keď po Orávikovom rohu Pintér prekonal Perniša - 1:0. V závere prvého dejstva napriahol spoza šestnástky Chren, jeho strela preletela tesne vedľa ľavej žrde.

Do druhého dejstva vstúpili domáci nátlakovo a vypracovali si dostatok streleckých príležitostí. V 50. min sa na hranici šestnástky uvoľnil Obročník, jeho prudký projektil Perniš len s námahou vytlačil. Skóre sa mohlo meniť o minútu, keď Orávik rozohral štandardnú situáciu, Pintérova hlavička skončila na brvne a Perniš dorážku zázračne vytlačil na roh. Po hodine hry domáci predviedli akciu po osi Pribula - Pavlenda, následnú Orávikovu prudkú strelu z voleja Perniš stihol vyraziť len pred seba a pohotový Chren zblízka upravil na 2:0. Tlak domácich narastal a obrancovia hostí nevedeli, kam skôr skočiť. Skóre sa opäť menilo v 78. min, keď po Orávikovej prihrávke Pribula prekonal Perniša tretíkrát - 3:0. 

Hlasy: 
Branislav Mráz (tréner Zlatých Moraviec): "Bolo to derby, ktoré sme zobrali prestížne. Hráči išli na doraz, po dvoch prehrách prišlo víťazstvo. Nemalo by sa to, ale hráčom ďakujem za predvedený výkon. Pintér je momentálne v pohode, stúplo mu sebavedomie a z toho profituje."

Vladimír Koník (tréner Nitry): "Poviem pravdu, z našej strany nie je čo hodnotiť. Celý týždeň sme sa pripravovali, no pri prvom góle sme urobili chyby ako cez kopirák. Situácia v kabíne je zlá, výkon hráčov vrátane mňa bol zahanbujúci, toto si Nitra nezaslúži."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok