Rezignovaná Dunajská Streda dostala pod Urpínom poriadny výprask

TA3 SITA
9.11.2013 18:13

Hostia začali pod Urpínom aktívne. Hrozili najmä z rohov, zahrávali ich päť v rade a Gašparík z jedného priamo posielal loptu pod brvno, ktorú Boroš kryl. Do vedenia však išli v 12. min domáci, keď Slančík prešiel cez dvoch hráčov súpera a presne zakončil k vzdialenejšej žrdi.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 17. kolo - sobota:

FK Dukla Banská Bystrica - FK DAC 1904 Dunajská Streda 5:1 (2:0)

Góly: 12. Slančík, 38. Dionatan Teixeira (z pok. kopu), 63. P. Vajda, 77. Považanec, 88. Pavol Jurčo - 60. Szarka, ŽK: 12. D. Hudák, 52. Szarka, 70. Peter Majerník, 86. Matúš (všetci D. Streda), ČK: 35. Pernecký (D. Streda) za faul, rozhodovali: Jaška - Brendza, Jankovič, 1490

Zostavy:

Banská Bystrica: Boroš - P. Vajda, Nosko, Dionatan Teixeira (81. De Vito) - B. Ľupták - M. Turňa, Brašeň (78. Faško), Považanec, Slančík - Marcin (61. Peňaška), Pavol Jurčo

Dunajská Streda: Pernecký - Reza Ghani Zadeh (54. Miroslav Sedlák), M. Matúš, Peter Majerník (79. Steinhübel), L. Beňo - E. Ujlaky, D. Hudák, Boya, Hošek (31. Bojnanský) - Michal Gašparík, Szarka 

Hostia začali pod Urpínom aktívne. Hrozili najmä z rohov, zahrávali ich päť v rade a Gašparík z jedného priamo posielal loptu pod brvno, ktorú Boroš kryl. Do vedenia však išli v 12. min domáci, keď Slančík prešiel cez dvoch hráčov súpera a presne zakončil k vzdialenejšej žrdi - 1:0. Druhý gól mal na kopačke po prihrávke Považanca z čiary Jurčo, ale z desiatich metrov prestrelil bránku. Po polhodine hry mohol vyrovnať Hošek, dostal pekný center od Gašparíka, pred brankárom Dukly sa však nepresadil. Dôležitý moment nastal v 34. min. Jurčo vysunul do úniku Marcina, ktorého v koncovke fauloval gólman Pernecký, za čo videl červenú kartu a nasledoval pokutový kop. Do bránky išiel náhradník Bojnanský, ktorého v 38. min z "bieleho bodu" prekonal strelou do stredu bránky Dionatan Teixeira - 2:0. Banskobystričania dostali chuť a mohli pridať do polčasovej prestávky aj tretí gól. Strelu Turňu vykopával z bránkovej čiary Matúš a Bojnanský predviedol v 45. min bravúrny zákrok zoči-voči Jurčovi.

V druhom polčase sa na Štiavničkách rozpršalo a futbalisti museli zvládnuť už i tak náročný terén. Lepšie sa s ním vysporiadali domáci hráči, ktorí oslabenú Dunajskú Stredu ohrozovali najmä strelami spoza šestnástky. Tie druhý gólman zo Žitného ostrova kryl. V 54. min DAC predviedol pekný brejk, z pravej strany unikol Szarka a iba tesne minul bránku. O dve minúty sa o podobný únik pokúsil znovu, no jeho koncovklu Boroš s menšími problémami zvládol. Kapituloval až v 59. min: Ujlaky z pravej strany našiel Szarku voľného v šestnástke a ten už poslal loptu nekompromisne pod brvno - 2:1. Nádej hostí netrvala dlho. V 63. min ťažili banskobystrickí hráči z rohového kopu. Najprv z čiary odvracal strelu Slančíka stopér Peter Majerník, no loptu napokon dostal do bránky priebojný Patrik Vajda - 3:1. V 71. min z priameho kopu z 20 metrov poslal loptu Jurčo na Bojnanskéhio, ktorý mu zneškodnil aj ďalšiu peknú strelu spoza veľkého vápna o minútu neskôr. Až v 77. min sa ujala strela Považanca falšom z vyše dvadsiatich metrov k pravej žrdi - 4:1. V závere ešte zaujala po centri Gašparíka hlavička Szarku vedľa bránky. Tešili sa však opäť domáci, keď bodku za zápasom dal v 88. min pekným prienikom i zakončením Pavol Jurčo. 

Hlasy:

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Podali sme v tomto zápase koncentrovaný, disciplinovaný a výborný výkon s množstvom gólových šancí, a napokon aj s peknými gólmi a vynikajúcim výsledkom. Tešíme sa z troch bodov, futbal nám chutil. Chceme úspešne zavŕšiť jesennú časť v posledných dvoch zápasoch pred zimnou prestávkou."

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Do zápasu sme vstúpili aktívne, prvých desať až dvanásť minút sme mali jasne hru pod kontrolou. Súper sa dostal prvýkrát do našej šestnástky, vystrelil a dal gól. Potom sme urobili cez stred obrany obrovskú chybu a domáci hráč išiel sám na brankára. Musím si tu situáciu ešte raz pozrieť, lebo môj brankár povedal, že mal čistú loptu. Nasledovala však jedenástka, červená karta a inkasovali sme. V druhom polčase sme nechceli stáť vzadu a iba odkopávať lopty. Ak by sme to robili, tak nedostaneme päťku. Chceli sme hrať, dali sme kontaktný gól, ale o dve-tri minúty, keď sme inkasovali na 3:1, som už u niektorých hráčov videl, že rezignovali. Takže sme to iba dohrávali a súper pridal dva góly. Musíme sa teraz pripraviť na dva zostávajúce zápasy a získať v nich čo najviac bodov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok