Colorado vyrovnalo starý rekord Quebecu, Getzlafov premiérový hetrik

TASR
9.11.2013 12:03

Hokejisti Colorado Avalanche pokračujú vo vynikajúcej forme, keď v noci na sobotu zvíťazili v zámorskej NHL nad Calgary Flames 4:2. Pre zverencov Patricka Roya to je trináste víťazstvo z pätnástich zápasov v doterajšom priebehu základnej časti, vďaka čom figurujú na druhom mieste celej súťaže.

Colorado vyrovnalo starý rekord Quebecu, Getzlafov premiérový hetrik
SITA

Vedúci tím celej NHL Anaheim potvrdil úlohu favorita a s trápiacim sa Buffalom zvíťazil 6:2. Absolútnou hviezdou duelu bol Ryan Getzlaf, ktorý strelil už v prvej tretine tri góly a pridal asistenciu. Stal sa tak len piatym hráčom Anaheimu v histórii, ktorý zaznamenal hetrik v jednej tretine a len druhý, ktorý nazbieral štyri kanadské body v jednom stretnutí. Kapitán Ducks sa vo svojom 574. zápase dočkal vôbec prvého hetriku v kariére, hoci je olympijským víťazom, držiteľom Stanleyho pohára a patrí k najlepším centrom NHL. "Už bolo načase, čo? Čakal som na tento moment dlho," vtipkoval Getzlaf, ktorý má na konte už 10 gólov. Getzlaf ako druhý hráč Anaheimu strelil tri góly v prvej tretine, predtým sa to v roku 1997 podarilo Teemu Selännemu. Štyridsaťtriročný veterán v tomto zápase síce nebodoval, ale dosiahol významný míľnik. Fínsky blesk sa po Nicklasovi Lidströmovi a Jaromírovi Jágrovi stal tretím Európanom, ktorý odohral 1400 zápasov v NHL. Oba góly Buffala strelil ruský útočník Michail Grigorenko, ale nezabránil siedmej výhre Ducks v rade na domácom ľade. Domáci brankár Frederik Andersen zaznamenal 25 zásahov a vyhral aj vo svojom piatom zápase v NHL.

V Toronte videli diváci prvý gól až v 49. minúte, keď sa presadil domáci útočník Phil Kessel. Hviezdny krídelník v presilovke prešiel s pukom z vlastnej polovice až do útočného pásma, bleskovo prekorčuľoval medzi tromi brániacimi hráčmi New Jersey a zavesil. Bol to 10. presný zásah Kessela v sezóne a Toronto dalo gól po 11O minútach, pretože v minulom zápas vynuloval Maple Leafs Vancouver. "Ten gól pri pripomenul staré časy a legendárneho Franka Mahovlicha, ktorý predvádzal takéto sóla," porovnal tréner Toronta Randy Carlyle Kessela a členom Slávny NHL. Devils vyrovnali v presilovke práve pri Kesselovom vylúčení, ale za gól berie celú zodpovednosť brankár Jonathan Bernier. Necelých päť minút pred koncom nahodil Michael Ryder puk od mantinelu a Bernier si ho sám hokejkou vrazil do bránky. V nájazdoch nakoniec rozhodol o víťazstve Toronta James van Riemsdyk. Prvý zápas proti svojmu bývalému tímu odohral útočník Maple Leafs David Clarkson, ale nebodoval.

Hokejisti kanadského tímu Winnipeg Jets zvíťazili v hale MTS Centre nad tímom Nashville Predators 5:0. Do bránky Jets sa vrátil český gólman Ondej Pavelec, ktorý sa blysol 41 úspešnými zákrokmi. Pavelec zaznamenal prvé čisté konto od marca 2012 a jedenáste v kariére. Winnipeg rozhodol o priebehu zápasu už v prvej tretine, ktorú vyhral 4:0. Dva góly strelil útočník Bryan Little a má na konte už 10 presných zásahov. Po treťom góle z hokejky Erica Tangradiho išiel dole brankár Carter Hutton a premiéru v NHL si odkrútil 22-ročný český gólman Marek Mazanec.

Colorado pokračuje vo víťaznom ťažení a vyrovnalo najlepší vstup do súťaže v prvých 15 zápasoch z roku 1995, keď ešte klub pôsobil v Quebecu ako Nordiques. "Lavíny" zdolali Calgary 4:2, keď 30 zásahov zaznamenal veterán Jean-Sebastien Giguere a inkasoval len dva góly z hokejky Mika Cammalleriho. O víťazstve Avalanche definitívne rozhodol 1,9 sekundy pred koncom kanonier Matt Duchene a dal svoj 11. gól sezóny. V druhej tretine padli tri góly v priebehu troch minút a 39 sekúnd.

Sumáre NHL:
TORONTO - NEW JERSEY 2:1 po nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0)  Góly: 49. Kessel (Franson), rozh. nájazd van Riemsdyk - 56. Ryder (Gelinas, Greene). Brankári: Bernier - Schneider, strely na bránku: 28:35.
WINNIPEG - NASHVILLE 5:0 (4:0, 0:0, 1:0)  Góly: 4. Little (Ladd, Wheeler), 7. Jokinen (Kane, Ellerby), 9. Tangradi (Byfuglien, Clitsome), 17. Setoguchi (Jokinen), 50. Little (Ladd, Wheeler). Brankári: Pavelec - Hutton (9. Mazanec), strely na bránku: 32:41.
COLORADO - CALGARY 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)  Góly: 6. O'Reilly (Parenteau, Hejda), 22. Šťastný (Johnson, Benoit), 28. Mitchell (MacKinnon, Sarich), 60. Duchene (O'Reilly) - 27. Cammalleri (Bäcklund, Hudler), 30. Cammalleri (Hudler, Bäcklund). Brankári: Giguere - Ramo, strely na bránku: 27:32.
ANAHEIM - BUFFALO 6:2 (4:1, 2:1, 0:0)  Góly: 3. Getzlaf (Fowler, Penner), 10. Fowler (Penner, Getzlaf), 17. Getzlaf, 20. Getzlaf (Perry, Penner), 25. Penner (Perry), 39. Cogliano (Rakell, Winnik) - 14. Grigorenko (McCormick, Stafford), 34. Grigorenko (Tropp, McCormick). Brankári: Andersen - Miller (41. Enroth).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok