Na kandidátke Matovičovcov pôjde Alojz Hlina aj 10 vysokoškolákov

TASR, foto: ČTK
28.11.2011 13:20

Podnikateľ a občiansky aktivista Alojz Hlina pôjde v predčasných parlamentných voľbách na kandidátke hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Na volebnej listine hnutia by sa mal objaviť v prvej desiatke.

Na kandidátke Matovičovcov pôjde Alojz Hlina aj 10 vysokoškolákov

"Ja ho považujem za čestného, dobrého, oravského chlapa a samozrejme snažil som sa ho spoznať za posledný mesiac trošku hlbšie. Chceme mu dať dôstojné miesto ako reprezentantovi občianskeho aktivizmu," zdôvodnil dohodu Hlinu s hnutím jeho predseda Igor Matovič (nezaradený).

Hlina vysvetlil svoje rozhodnutie vstúpiť do politiky zámerom vymeniť ruky, ktoré držia vlajky istých hodnôt na Slovensku. Nepozdáva sa mu, kto reprezentuje národné myšlienky, ako aj to, že "kresťanská vlajka" dlhé roky prikrývala niekdajšieho poslanca KDH Andreja Ďurkovského. "Najväčší problém mám so sociálnou vlajkou. Držia ju ruky, na ktorých sú miliónové hodinky za milión. Šička vo Svidníku by na ne musela robiť sedem rokov, a to by nemohla jesť, piť, bývať, svietiť a o deťoch by mohla len snívať," vyčítal Hlina sociálnym demokratom.

Desať miest by mali na kandidátke dostať aj študenti vysokých škôl. Vzhľadom na to, že ich šance prekrúžkovať sa do parlamentu aj v prípade úspechu hnutia sú pomerne nízke, obaja predstavitelia študentom sľubujú miesta asistentov poslancov. "Študenti v novembri 1989 revolúciu na Slovensku začali a pomohli nám zbaviť sa komunistov a dnes máme taký pocit, že akoby tá revolúcia stále nebola dokončená. A dnes opäť študenti budú asi tí, ktorí nám môžu ako jediní pomôcť zbaviť sa politikov oblečených v tričkách politikov," zdôvodnil Matovič.

Mená študentov, ktorí budú kandidovať za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, zatiaľ stále nie sú známe. Vysokoškoláci ešte stále môžu posielať svoje životopisy na adresu studentivparlamente@gmail.com, na základe ktorých predstavitelia hnutia vyberú tých najlepších.

O rozhodnutí uchádzať sa o priazeň voličov na kandidátke hnutia naposledy informoval novinár Eugen Korda. Známe je aj obsadenie posledných miest 150-člennej kandidátky. Na jej konci si po desať miest rozdelia zástupcovia Občianskej konzervatívnej strany (OKS) a Konzervatívnych demokratov Slovenska (KDS). Zakladajúca štvorica hnutia bude kandidátku uzatvárať. Matovič dnes priznal, že vzhľadom na to, že hnutie ešte vzniklo len nedávno, predpokladá, že kandidátku uzatvorí na poslednú chvíľu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok