V meste Tchaj-jüan vybuchli nálože pred sídlom komunistickej strany

TASR TA3
6.11.2013 07:27

Najmenej jednu obeť a osem zranených si vyžiadala séria menších výbuchov pred kanceláriami čínskej komunistickej strany v severočínskom meste Tchaj-jüan. Informovala o tom dnes agentúra AP.

V meste Tchaj-jüan vybuchli nálože pred sídlom komunistickej strany
SITA

Vláda provincie Šan-si oznámila, že explózie otriasli miestom v noci nadnes. Vo vládnom vyhlásení ale nie sú uvedené bližšie informácie o predpokladaných cieľoch ani možných páchateľoch. Zranenia jedného človeka sú vážne, poškodené boli aj dve vozidlá.

Jeden zo svedkov udalosti opisoval dym a plamene šľahajúce z malej dodávky. Reportér agentúry Sinchua na mieste videl aj oceľové guľôčkové ložiská roztrúsené po okolí.

Výbuchy niesli podľa AP známky odvetného útoku nespokojného občana, ku ktorým v krajine občas dochádza.


Bezpečnostné sily sú už v pohotovosti kvôli útoku, ku ktorému došlo 28. októbra v Pekingu. Terénne auto prerazilo bezpečnostné zátarasy, vbehlo pred vstupnou bránou do Zakázaného mesta do davu ľudí a začalo horieť. Päť ľudí zahynulo a 38 utrpelo zranenia.


Incident sa odohral bezprostredne pri portréte bývalého vodcu strany a štátu Mao Ce-tunga.



Čínska polícia pátrala v pekinských hoteloch po ôsmich podozrivých, z toho siedmi boli turkotatárski Ujguri z nepokojnej Ujgurskej autonómnej oblasti Sin-ťiang a jeden bol etnický Číňan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok