Prvými semifinalistami SC Ružomberok a Senica

SITA
5.11.2013 19:29

Futbalisti MFK Ružomberok a FK Senica si ako prví zabezpečili právo štartu v semifinále slovenskej pohárovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2013/2014.

"Liptáci" postúpili do ďalšej fázy napriek domácej prehre 1:2 v utorkovom odvetnom dueli štvrťfinále s hráčmi Spartaka Trnava, Seničania sa tešili po víťazstve 1:0 v Zlatých Moravciach nad futbalistami miestneho ViOn-u.

Na oboch štadiónoch sa o výsledku rozhodlo až v záverečných minútach - pod Čebraťom strhol víťazstvo na stranu Trnavy premeneným pokutovým kopom Erik Sabo, v Zlatých Moravciach skóroval v 90. minúte Denis Ventúra.

Obe postupujúce mužstvá využili výhodné pozície, ktoré im patrili po úvodných meraniach síl - Ružomberčania zvíťazili v Trnave 3:1, "Záhoráci" po rozhodnutí členov športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu o neoprávnenom štarte Lukáša Mihálika v prvom súboji v Senici kontumačne zdolali Zlaté Moravce 3:0.

V stredajších odvetných súbojoch si zmerajú sily dvojice MFK Košice - 1. FC Tatran Prešov (prvý zápas 2:1) a ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina (3:1).

Semifinále Slovnaft Cupu sa uskutoční až na jar budúceho roka, a to predbežne v dňoch 8. 4. (prvé duely), resp. 15. 4. (odvety). Finále bude 1. mája 2014 v dosiaľ neurčenom dejisku, víťaz sa kvalifikuje do predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015. Obhajcom trofeje v tejto slovenskej pohárovej klubovej súťaži sú futbalisti ŠK Slovan Bratislava. 

MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava 1:2 (1:0) - prvý zápas: 3:1, do semifinále postúpil Ružomberok

Góly: 10. Zošák - 74. Banovič, 90.+ E. Sabo (z pok. kopu), ŽK: 76. Tawamba - 19. Nworah, ČK: 90+ M. Nikolič (Ružomberok) za faul, rozhodovali: Fajčík - R. Sluk, Špivák, 1812 divákov 

Zostavy:

Ružomberok: M. Nikolič - M. Nosek (73. L. Lupták), Greššák, Adamovič, P. Maslo - Ďubek, Martin Nagy, Zošák (90.+ A. Lovás), Zreľák - Tawamba - Lačný (81. Almaský) 
Trnava: Strapák - E. Sabo, Banovič, Janečka, Ciprys - K. Kuzma, R. Procházka - Schranz (46. Štepanovský), Vlasko (70. Hodek), Mikovič (46. J. Chovanec) - Nworah 

Už v 3. min bol v šanci domáci Zreľák, ale zblízka netrafil priestor bránky. V 10. min našiel Ďubek prihrávkou dobre postaveného Zošáka, ktorý umiestnenou strelou zvnútra šestnástky otvoril skóre - 1:0. Krátko na to bol blízko k vyrovnávajúcemu gólu Schranz, avšak v gólovej pozícii z jedenástich metrov netrafil bránku.

V ďalších fázach sa hralo v réžii Ružomberčanov, ktorí si však vážnejšiu šancu nevypracovali. Bodku za prvým polčasom dala Vlaskova príležitosť - český futbalista minul ružomberskú svätyňu. 

Po zmene strán to bola dlho futbalová nuda. Vzruch prišiel až v 65. min, keď Erik Sabo krížnou strelou z diaľky poriadne natiahol gólmana Nikoliča. Trnava začínala byť iniciatívnejšia, pasivitu domácich potrestal v 74. min vyrovnávajúcim gólom Banovič.

Potom mal domáci brankár plné ruky práce s delovkou Jána Chovanca. V nadstavenom čase fauloval Nikolič jedného z trnavských hráčov, za čo uvidel červenú kartu a nasledoval pokutový kop. Erik Sabo z bieleho bodu stanovil konečný výsledok na 2:1 pre hostí, do semifinále Slovnaft Cupu však po víťazstve 3:1 v Trnave v prvom meraní síl postúpil Ružomberok. 

Hlasy:

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Ťažký terén nám neumožňoval hrať náš typický kombinačný futbal. Trnava išla na maximum a snažila sa ešte vykresať postupovú nádej. V súčte dvoch zápasov je náš postup zaslúžený. Mrzí ma červená karta pre brankára Nikoliča, hádam ani rozhodca nevie, za čo mu ju dal."

Juraj Jarábek (tréner Trnavy): "Hrali sme o svoju česť, keďže Ružomberok nás dvakrát po sebe vytrestal. Pred stretnutím som povedal v kabíne, že postupová šanca stále žije. Zápas sme dobre zvládli takticky, ako aj po morálnej stránke. Zvlášť by som pochválil Banoviča, ktorého sme vytiahli z juniorky a svojej šance sa výborne chopil. Súhlasím s kolegom, že postup Ružomberka je v poriadku."

FC ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 0:1 (0:0) prvý zápas: 0:3 kontumačne, do semifinále postúpila Senica

Gól:
90. Ventúra, ŽK: 19. Obročník, 78. Bolinha, 86. Chrappan - 23. Tsoumou, 27. Piroska, 71. Jirásek, 86. Kalabiška, rozhodovali: Michlian - D. Hrčka, Vindiš, 500 divákov 

Zostavy:

Zlaté Moravce: M. Kuciak - A. Candrák, Chrappan, M. Pintér, Chren - Obročník (77. Vaniš) - Orávik, M. Babic (30. P. Sabo), Bolinha, Pribula - Ľ. Bernáth (46. P. Mazan) 
Senica: Šulla - Cristovam, P. Pavlík, J. Križko, Kalabiška - T. Kóňa - Jaroslav Diviš, Piroska (83. Ventúra), Jirásek (88. Komara), Hiago - Tsoumou (72. J. Kosorin)

V hustom daždi úvodné dejstvo veľa futbalovej krásy neprinieslo. V 12. min Orávik nabil Babicovi, ktorý polovysokou strelou spoza šestnástky mieril tesne vedľa pravej žrde Šullovej bránky. Po polhodine hry napriahol z 18 metrov Jirásek, jeho prudkú strelu Kuciak vytesnil na rohový kop. V 39. min opäť agilný Jirásek skúšal šťastie, avšak z jeho slabou strelou Kuciak nemal problémy.

Obraz hry sa príliš nezmenil ani po zmene strán. Obe mužstvá produkovali síce bojovný futbal, prevládalo však množstvo nepresností. Po hodine hry sa ocitol v dobrej príležitosti Bolinha, avšak strelou z hranice šestnástky trafil len Pavlíka.

Na opačnej strane po kombinácii Hiaga s Jiráskom netrafil Tsoumou z hranice malého vápna bránku. V 70. min Diviš strelou z uhla neprekvapil pozorného Kuciaka, o päť minút neskôr Sabovu prízemnú strelu Šulla s námahou na dvakrát skrotil.

V 84. min sa Pribula šikovne uvoľnil na hranici šestnástky, no jeho strele chýbala presnosť. Gól na kopačke mal v 85. min Orávik, jeho prudkú strelu hosťujúci brankár vytesnil na rohový kop. Rozhodnutie priniesla 90. min, keď po závare v pokutovom území domácich odrazenú strelu poslal do siete striedajúci Ventúra - 0:1. 

Hlasy:
Branislav Mráz (asistent trénera Zlatých Moraviec): "Karty boli rozdané už pred stretnutím. Chceli sme dať rýchly gól, avšak, robil nám problémy prehustený stred poľa. Urobili sme nejaké zmeny v zostave, ale napokon sme v závere inkasovali. Momentálne sa už pozeráme na nasledujúci ligový duel."

Eduard Pagáč (tréner Senice): "Boli sme si vedomí výsledku, s ktorým sme prišli do Zlatých Moraviec. Nechceli sme inkasovať, čo sa nám aj podarilo. V závere sme strelili gól, ktorý nám nakoniec priniesol víťazstvo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok