Víťazná rozlúčka Filipa Polca so sezónou

SITA
5.11.2013 10:51

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc ukončil aktuálnu sezónu triumfom v krosových pretekoch Red Bull Holy Ride 2013 v japonskej Osake.

Víťazná rozlúčka Filipa Polca so sezónou
facebook

Tridsaťjedenročný Pezinčan za prvenstvo získal trofej, ktorá znázorňuje ozubené koleso z bicykla. "Je poriadne ťažká," prezradil pre agentúru SITA Filip Polc. Úspech v krajine "vychádzajúceho slnka" si slovenský pretekár vyjazdil iba týždeň po triumfe v mexickom Taxcu.

Trať v Japonsku mala približne pol kilometra, nachádzalo sa na nej 250 schodov a maximálny sklon mala 25 stupňov. Vyraďovacie súťaže 120 jazdcov sledovalo približne 3000 divákov. "Počasie sme nemali ideálne, ale mal som výhodné číslo a podarilo sa mi zvíťaziť," uviedol na webe organizátora Polc, ktorý neďaleko Osaky triumfoval pred dvojicou domácich jazdcov - druhý skončil 36-ročný Masaši Takemoto z mesta Kobe a tretí 28-ročný Tokijčan Takuja Aoki .

"Teraz ma čaká krátky oddych. Jazdil som už od januára, čo je celkom dosť. November budem mať trochu voľnejší, no už v decembri chcem naplno trénovať, lebo už začiatkom januára sa začne nová sezóna," povedal pre agentúru SITA skúsený biker.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok