Spoločnosť Ryanair zhoršila celoročnú prognózu zisku

SITA
4.11.2013 08:34

Spoločnosť Ryanair predpokladá pokles celoročného zisku. Írsky letecký prepravca predpokladá, že jeho zisk v hospodárskom roku, ktorý sa končí v marci, dosiahne 510 mil. Pôvodné odhady počítali so ziskom vo výške 570 mld. eur.

Spoločnosť Ryanair zhoršila celoročnú prognózu zisku
SITA

Dôvodom revízie prognózy smerom nadol je silná konkurencia, ktorá spôsobuje pokles počtu priemerných letov v zimných mesiacoch o 10 %. Spoločnosť Ryanair o tom informovala v pondelok.

Ryanair za prvých šesť mesiacov hospodárskeho roka splnil očakávania analytikov, keď do septembra dosiahol zisk vo výške 602 mil. eur. Dvojpercentný pokles v počte priemerných letov spoločnosť totiž vykompenzovala zvýšením poplatkov o 22 %. "Pokračujúci pokles počtu letov aj výnosov znamená, že celoročný zisk bude nižší, ako sme predtým predpokladali,“ povedal šéf spoločnosti Ryanair Michael O'Leary. Spoločnosť ďalej informovala, že je nútená v zime pozastaviť predaj miest v lietadlách, aby ich udržala plné.

Letecký prepravca v snahe zastaviť odlev zákazníkov nedávno ohlásil, že zníži poplatky za batožinu navyše a za opätovné vydanie palubného lístku na letisku. Spoločnosť sa tak chce zbaviť zlej reputácie v oblasti služieb pre klientov. Pasažieri si budú môcť navyše bez poplatku so sebou priniesť druhú príručnú batožinu a tiež budú môcť do 24 hodín opraviť drobné chyby pri objednávaní letu. Poplatok za opätovné vydanie palubného lístku na letisku sa zníži zo 70 eur na 15 eur a poplatok za štandardnú batožinu klesne zo 60 eur na 30 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok