Košice deklasovali Poprad

TA3, SITA
3.11.2013 23:10

V Steel aréne dominovala v prvej tretine obrana nad ofenzívou, aj keď v 3. min otvoril skóre stretnutia Hinďoš, ktorého Boltun našiel osamoteného pred bránkou. Pre 20-ročného mladíka, ktorý hráva v prvoligových Michalovciach, to bol prvý gól v extraligovej sezóne.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 19. kolo:

HC Košice - HK Poprad 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Góly: 3. Hinďoš (Boltun, Jokeľ), 30. Macejko (R. Jenčík), 31. Boltun (Jokeľ), 46. Spilar (Macejko, R. Jenčík), 55. Bicek (Sojčík, T. Marcinko) 
Vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Kacej, Rovenský, 3564 divákov 

Zostavy:
Košice: Hylák - Martin Chovan, Štrbák, Kolba, Macejko, Cebák, Šeda, Deyl - Bicek, T. Marcinko, Sojčík - Spilar, P. Bartoš, R. Jenčík - Hrnka, Češík, R. Konečný - Hinďoš, Boltun, Jokeľ 
Poprad: Sidor - R. Suchý, D. Brejčák, Kasík, Makovský, Gáborčík, M. Kurali, Belluš - Lapšanský, Štals, Jabrocký - Marek Nagy, Mlynarovič, T. Sýkora - Matúš Paločko, S. Takáč, A. Kroták - Gápa, L. Paukovček, Drábek

V Steel aréne dominovala v prvej tretine obrana nad ofenzívou, aj keď v 3. min otvoril skóre stretnutia Hinďoš, ktorého Boltun našiel osamoteného pred bránkou. Pre 20-ročného mladíka, ktorý hráva v prvoligových Michalovciach, to bol prvý gól v extraligovej sezóne. Šancí bolo ako šafranu, takže divákov vzrušilo až Paukovčekovo zakončenie v 13. min, keď ani na dvakrát neprekonal Hyláka.

Po prvej prestávke najprv nebezpečne zakončil domáci Konečný a v 26. min. zazvonila horná žŕdka za Hylákom po Krotákovej strele. V 30. min. Košičania využili presilovú hru. Prvým gólom v sezóne sa prezentoval obranca Macejko. O sedemdesiat sekúnd Boltun zvýšil zblízka na 3:0. Hylák neskôr na dvakrát zneškodnil v šanci Štalsa. Popradčanom absolútne nevychádzali presilovky. Naopak pri jednej z nich mohli aj inkasovať, no Konečný sám pred Sidorom nedal.

V 46. min Spilar po najkrajšej akcii stretnutia chladnokrvne zvýšil na 4:0. S Hylákom na ceste k prvému čistému kontu v sezóne hrali aj žŕdky. Druhá totiž zazvonila v 50. min po Paločkovej strele. O päť minút neskôr musel Bicekov gól potvrdiť videorozhodca. 

Hlasy: 
Anton Tomko (tréner Košíc): "Od začiatku zápasu sme sa snažili hrať aktívne vo všetkých troch pásmach. Z našej strany to bol veľmi dobrý zápas. Hoci nám chýbali viacerí skúsení hráči, mladí hokejisti potiahli dnešný zápas, strelili dôležité góly, ktoré nám pomohli k zaslúženému víťazstvu."

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Zápas nám nevyšiel tak, ako sme si predstavovali. Zlomových momentov bolo viac. Nepáčili sa mi niektoré rozhodnutia arbitra. Zápas sa lámal v druhej tretine, kde sme dostali dva zlepené góly. Za stavu 0:3 sa v Košiciach hrá veľmi ťažko. Domáci dostali krídla a boli lepší. Chýbalo mi viac pohybu, agresivity, emócií. Zle sme si pokrývali priestory pred bránkou a pykali sme za to. Gratulujem súperovi, vyhral zaslúžene."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok