Martin vyhral v Skalici po nájazdoch

TA3, SITA
3.11.2013 23:25

Skaličania sa od úvodu pustili do Martinčanov a nepúšťali ich do šancí. V 6. min preveril hosťujúceho gólmana nebezpečnou strelou B. Mráz, no J. Čech bol pripravený.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 19. kolo:

HK 36 Skalica - MHC Mountfield Martin 1:2 po sam. nájazdoch (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0, 0:1)
Góly: 14. R. Kropáč (L. Kozák, M. Preisinger) - 48. A. Novotný (I. Ďatelinka, Themár), rozhodujúci sam. nájazd A. Novotný 
Vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Brath, Sčensný, 1369 divákov 

Zostavy:
Skalica: Lipovský - L. Kozák, Vyrůbalík, Barák, Trška, Krejčiřík, Mikéska, Staňo - Obdržálek, R. Školiak, Lažo - M. Preisinger, T. Mikúš, R. Kropáč - Šátek, B. Mráz, Kutálek - Dvonč, Stieler, B. Jankovič 
Martin: J. Čech - Smrek, Brcko, A. Novotný, I. Ďatelinka, J. Perniš, Tupý - Važan, Galamboš, Markovič - Pokrivčák, M. Beran, Zlocha ml. - Šugár, Dírer, Themár - J. Cíger

Skaličania sa od úvodu pustili do Martinčanov a nepúšťali ich do šancí. V 6. min preveril hosťujúceho gólmana nebezpečnou strelou B. Mráz, no J. Čech bol pripravený. O päť minút neskôr v oslabení sa mohol dostať do brejku Lažo, nezachytil však prudkú prihrávku jedného zo spoluhráčov. Vzápätí neúspešne pálil Obdržálek. Skóre duelu otvoril v 14. min Kropáč, ktorý do odkrytej martinskej bránky zasunul odrazenú tvrdú strelu obrancu L. Kozáka. Druhý gól mal na hokejke Jankovič v 18. min, no nepretlačil puk za J. Čecha.

V úvode druhej časti spálil šancu Lažo po prihrávke R. Školiaka a o štyri minúty nepochodil ani Trška. Prvú vážnejšiu príležitosť hostí nepremenil na gól v 32. min Themár. Pred druhou sirénou ešte neuspeli ani Šátek, Kutálek a dvakrát Lažo.

Keď v 44. min nepridal druhý gól Skalice aktívny Lažo, na opačnej strane prišiel zákonite trest - v presilovke napriahol od modrej obranca A. Novotný a vyrovnal na 1:1. V 51. min nepremenil hosťujúci Markovič trestné strieľanie. Domáci potom zatlačili súpera, ale brankár J. Čech nepustil puk za svoj chrbát pri skrumážach v 54. aj 56. min a v lapačke "schoval" strelu L. Kozáka v 58. min.

V predĺžení premárnil najväčšiu šancu hostí Zlocha, na opačnej strane zahodil príležitosť rozhodnúť Lažo. V samostatných nájazdoch zabezpečil druhý bod pre Martin obranca A. Novotný. 

Hlasy: 
Štefan Mega (asistent trénera Skalice): "Doma sme chceli získať všetky tri body, pretože predchádzajúci duel doma s Nitrou (2:7) nám nevyšiel. Opäť sme neuspeli, a aj keď sme v prvej časti mali niekoľko šancí, vyhrali sme ju len 1:0. V druhej časti sme opäť nepremenili príležitosti, keď sme mohli súperovi odskočiť. V tretej tretine Martin využil presilovku, naši dvaja hráči zbytočne vyleteli na jedného súpera a voľný obranca skóroval. Nemám také skúsené mužstvo ako iní extraligisti. V tréningoch na tom pracujeme, ale výsledky zatiaľ neprichádzajú. S dnešným výkonom nie sme spokojní."

Daniel Babka (tréner Martina): "Zápas sme začali dobre, vypracovali sme si niekoľko sľubných šancí. Aj keď sme prvú tretinu prehrali na strely, z našej strany to bolo celkom dobré. Len jednu dorážku sme nepokryli. V druhej časti to bolo náročné, lebo na 'dlhšej' strane nám chýbali sily a museli sme hrať opatrnejšie. Podarilo sa nám vyrovnať v presilovke a v predĺžení sme nedali veľkú šancu, ale vynahradili sme si to v nájazdoch. Chalani si zaslúžia vďaku za bojovnosť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok