Trenčín vyhral nad Žilinou o dva góly

TA3
3.11.2013 23:11

Miernu prevahu v úvodnej časti mali domáci, ktorí okrem Nemčekom nastrelenej žŕdky z 5. min vyťažili aj piaty gól zápasu, keď v 18. min nekrytý Kútny strelou z prvej zužitkoval prihrávku spoza bránky.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 19. kolo:

Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 18. Kútny (Róbert Petrovický, Rastislav Pavlikovský), 23. O. Rusnák (D. Hudec, Kútny), 59. Kútny (Rastislav Pavlikovský, R. Lintner) - 27. R. Tomas (tr. strieľanie) 
Vylúčení: 5:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, Müllner - Junek, Šefčík, 1085 divákov 

Zostavy:
Trenčín: J. Lašák - R. Lintner, Ryzák, Bagin, Čerešňák, M. Nemčík, Hatala - Kútny, Rastislav Pavlikovský, Róbert Petrovický - Komínek, O. Rusnák, Troliga - Vaculín, F. Nemček, Palák - D. Hudec
Žilina: Mikoláš - Niník, Ostrčil, Leško, Dlouhý, Bajaník, Rúfus - D. Buc, Klouda, R. Tomas - F. Novák, Kalla, T. Varga - Macejka, Linet, Čavrk - Valášek 

Miernu prevahu v úvodnej časti mali domáci, ktorí okrem Nemčekom nastrelenej žŕdky z 5. min vyťažili aj piaty gól zápasu, keď v 18. min nekrytý Kútny strelou z prvej zužitkoval prihrávku spoza bránky. Hostia si tiež vypracovali zopár dobrých šancí, na Lašáka však nenašli recept.

V 23. min O. Rusnák dorážkou do odkrytej bránky zvýšil trenčiansky náskok, ale onedlho R. Tomas šikovným blafákom z trestného strieľania korigoval a v polovici zápasu sa súboj opäť zdramatizoval.

Rušný hokej produkovali obe mužstvá až do konca, akcie sa síce prelievali na obe strany, ale ani jeden tím si nevynútil väčší tlak. V 45. min Troliga trafil hornú žŕdku, neskôr hosťujúci Novák zboku konštrukciu bránky. Stretnutie však vrcholilo až v samotnom závere riadneho hracieho času. Žilina nevyužila dve presilovky, z toho 43 sekúnd o dvoch hráčov a v 59. min za to pykala, keď po protiútoku Kútny perfektne zavesil do horného rohu bránky a definitívne tým spečatil víťazstvo Trenčína. 

Hlasy: 
Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Na tento zápas sme nastúpili s jediným cieľom, a to zvíťaziť a získať potrebný pokoj pred nadchádzajúcou prestávkou. Napriek tomu, že sme nastúpili v oklieštenej zostave, náš cieľ sme zvládli, čo ma, samozrejme, teší. Hoci viacerí hráči nastúpili so zvýšenou teplotou, celé mužstvo príkladne bojovalo a ukázalo v hre charakter i srdce. Odohrali sme veľmi dobrý zápas, ale mrzí ma inkasovaný gól z trestného strieľania počas našej presilovky, a aj to, že v závere zápasu sme urobili dve zbytočné technické chyby, ktoré sa nám v konečnom dôsledku mohli vypomstiť. Teraz máme desať dní na doliečenie chorôb a zranení a na dôkladnú prípravu na ďalšie zápasy, ktoré na nás čakajú v tejto vyrovnanej súťaži."

Jan Neliba (tréner Žiliny): "Na začiatku zápasu bol Trenčín jednoznačne lepší a my sme túto situáciu prežili len s prispením šťastia a zásluhou výborného výkonu nášho brankára. V druhej tretine náš tím strelil gól na 1:2, ale rozhodujúcim faktorom bolo asi to, že sme v závere zápasu nedokázali využiť presilovky, keď sme takmer minútu hrali piati proti trom. Opäť sa ukázalo, že extraliga je momentálne vyrovnaná a každý môže zdolať každého."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok