Zlaté Moravce podľahli Banskej Bystrici

SITA, TA3
2.11.2013 23:21

Banská Bystrica a Zlaté Moravce sa plavia v pokojných vodách. ViOn bol v závese za najlepšími, hoci dal iba 18 gólov, proti Dukle však na nízku produktivitu doplatil.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 16. kolo - sobota:

FK Dukla Banská Bystrica - FC ViOn Zlaté Moravce 2:1 (1:0)

Góly: 43. M. Marcin, 58. Pavol Jurčo - 61. Pribula, ŽK: 66. P. Vajda - 79. Ľ. Bernáth, 81. P. Mazan, rozhodovali: Ježík - Benko, Ádám, 1540 divákov

Zostavy:

B. Bystrica: Boroš - P. Vajda, Nosko, Teixeira - B. Ľupták - Turňa, Brašeň, Považanec (67. Faško), Peňaška - Pavol Jurčo (90. Šovčík), M. Marcin (69. Chrien)

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Pavol Majerník, Pintér, Chren - Obročník - Orávik, M. Babic, Bolinha (79. P. Mazan), Pribula - L. Szabó (59. Ľ. Bernáth)

Pod Urpínom sa hral v prvom polčase medzišestnástkový futbal. Miernu prevahu mala Dukla, ktorá pohrozila v 11. min, keď Jurčo z 25 metrov natiahol brankára Kuciaka. Zlaté Moravce mohli skórovať z priameho kopu, ale Pintér trafil Boroša. Domáci mali v 25. min ďalšiu šancu, keď Brašeň napálil z voleja spoza pokutového územia a lopta skončila tesne nad brvnom. Hostia nečakane zatlačili Banskobystričanov v závere polčasu. Najprv sa Pribula s Babicom snažili v malom vápne poslať vysokú loptu za Boroša a následne to skúšal z uhla aj Orávik, ale gólman Dukly bol pozorný. Nepísané pravidlo nedáš - dostaneš naplnili do bodky domáci futbalisti v 43. min - po pravej strane unikol Turňa, ktorý poslal dlhý center na vzdialenejšiu žrď, kde číhal Marcin a gólovou hlavičkou otvoril skóre - 1:0.

Po polčasovej prestávke sa dostal do dobrej šance ViOn, spoza šestnástky vystrelil Obročník, Boroš loptu iba vyrazil a z dorážky sa nepresadil Pribula. Ten istý futtbalista mohol vyrovnať v 55. min, voľný v pokutovom území pekne vystrelil a prekonal brankára Banskej Bystrice, ale lopta tesne minula ľavú žrď. Opäť sa však potvrdilo nedáš - dostaneš a znovu mal v odpovedi prsty Turňa, ktorý potiahol loptu po pravej strane, prihral voľnému Jurčovi a ten umiestnenou strelou vymietol horný roh Kuciakovej svätyne - 2:0. Neúnavný Pribula sa napokon dočkal po hodine hry, keď sa ocitol voľný v šestnástke a trafil presne k pravej žrdi - 2:1. Dukla mohla o dve minúty odpovedať, Jurčo však vystrelil nepresne. Zlatomoravčanom futbal naďalej chutil a v 67. min sa peknou strelou z vyše tridsiatich metrov prezentoval Babic, lopta skončila na žrdi. Domáci sa viackrát museli brániť, protiútoky im nešli podľa predstáv a v 87. min ich opäť ratoval Boroš, keď Pintér vyslal projektil z priameho kopu. V závere to skúšal opäť Babic, ocitol sa vo veľkom vápne, ale gólman spod Urpína s jeho strelou nemal problémy a zverenci trénera Hrnčára sa tešili z víťazstva.

Hlasy:

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper, ktorý je vo výsledkovej pohode a darí sa mu. Moravce sú mužstvo, ktoré má dobré držanie lopty, tím má nato typologických hráčov, preto sme vedeli, že to nebude nič jednoduché. Dali sme dva pekné góly a vzhľadom k tomu, že sme dali o jeden viac ako súper, sme si víťazstvo zaslúžili a máme z neho radosť."

Branislav Mráz (asistent trénera Zlatých Moraviec): "Z našej strany to boli dva rozdielne polčasy. V prvom sme boli pasívni, robili sme veľa nevynútených chýb a mali sme slabý pohyb. Súper zaslúžene išiel do vedenia 1:0. Druhý polčas bol z našej strany výrazne lepší, utvorili sme si tlak. Dostali sme sa do šestnástkových situácií i streleckých pozícií, ale výsledkom bol iba jeden gól. Navyše, súper nás potrestal z protiútoku a na úspech to bolo málo. Hrať len jeden polčas je v súčasnom futbale málo, a preto môžem iba pogratulovať domácim k víťazstvu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok