Senica v derby porazila Myjavu

SITA, TA3
2.11.2013 17:14

Derby sa odohrávalo vo výbornej atmosfére, o ktorú sa starali oba fankluby. V zostave Senice dostali príležitosť dvaja dorastenci - Ventúra s Kosorinom - a po zranení nastúpil na pravom kraji obrany Cristovam.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 16. kolo - sobota:

FK Senica - Spartak Myjava 3:1 (2:0)

Góly: 13. Jaroslav Diviš, 31. Siva (vlastný), 74. P. Pavlík - 78. Černáček, ŽK: 33. Piroska, 78. Jaroslav Diviš, 90.+ Kalabiška - 40. Kukoľ, 64. Siva, rozhodovali: Smolák - T. Somoláni, Súkeníková, 3509 divákov

Zostavy:

Senica: Šulla - Cristovam, P. Pavlík, J. Križko, Kalabiška - Ventúra, Jirásek - Jaroslav Diviš (90.+ Tsoumou), Piroska, Hiago - J. Kosorin (70. Diarrassouba)

Myjava: Solnička - Siva, Černáček, Častulín, Lukšík - Marček, Šulek - E. Daniel (58. Kuračka), Š. Pekár, Kukoľ (75. Ferenčík) - Ľ. Urgela (63. T. Bruško)

Derby sa odohrávalo vo výbornej atmosfére, o ktorú sa starali oba fankluby. V zostave Senice dostali príležitosť dvaja dorastenci - Ventúra s Kosorinom - a po zranení nastúpil na pravom kraji obrany Cristovam. "Záhoráci" hrali v prvom polčase agresívnejšie ako hostia. V 11. min po centri Kalabišku zakončoval zblízka Diviš, Solnička loptu vyrazil. V 13. min vyšla Seničanom jedna z akcií - Kalabiška vybojoval loptu na vlastnej polovici, v strede poľa našiel Pirosku, ktorý vysunul Diviša a ten z rohu šestnástky krásnou strelou vymietol pravý roh Solničkovej bránky - 1:0. O päť minút po akcii Kalabišku v ideálnej pozícii netrafili loptu Kosorin ani kapitán Piroska. V 23. min po štandardke Jiráska z tesnej blízkosti prehlavičkoval bránku Myjavy Kriško. Po ďalšom Jiráskovom priamom kope v 31. min loptu do vlastnej bránky usmernil Siva - 2:0.

V druhom polčase Senica dlho kontrolovala hru a bojovným výkonom nepúšťala hostí do šancí. Hra sa odohrávala prevažne medzi šestnástkami. Tretí gól domácich pridal v 74. min stopér Pavlík, keď loptu usmernil do siete po štandardke Jiráska. Konečnú podobu výsledku dali Myjavčania v 78. min - po nákope Lukšíka z polovice ihriska a nevydarenom zákroku Šullu znížil kapitán Černáček na 1:3 z pohľadu hostí. V 82. min sa Piroskova strela odrazila k Jiráskovi, ktorý prestrelil bránku Myjavy. Zo záverečného tlaku hráči Spartaka nič nevyťažili, Seničania si pripísali na svoje konto prvé domáce ligové víťazstvo nad "kopaničiarmi".

Hlasy:

Eduard Pagáč (tréner Senice): "V prvom rade sa chcem poďakovať našim fanúšikom, ktorí za nami stáli aj v náročnom období. Dnes nás prišli podporiť v hojnom počte. O dobrú futbalovú kulisu sa postarali aj hosťujúci priaznivci. Pokiaľ ide o zápas, som veľmi spokojný s nasadením a prístupom chalanov. Každý jeden hráč, ktorý bol na ihrisku, odviedol maximum. Niekedy možno chýbalo viac futbalovej krásy, ale prístupom, chcením a najmä srdcom pre tento klub sme to nahradili. Opakujem, s prístupom hráčov som veľmi spokojný. Dúfam, že toto víťazstvo nás posunie ďalej."

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Senica od začiatku ukázala, ako sa má hrať v takýchto derby zápasoch. Jej hráči boli pod určitým tlakom, hráči sa veľmi dobre zhostili úlohy, že 'musia'. Tak sa má bojovať, ako bojovala Senica. Prevyšovali nás v dôraze, v napádaní. My sme neukázali to, čo je typické pre nás. Po našom góle sme sa snažili s výsledkom niečo spraviť, ale to bolo dnes na Senicu málo."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok