Žilina nestačila na Poprad

SITA, TA3
1.11.2013 23:15

Poprad vyhral posledné tri stretnutia, pričom obzvlášť bol nabudený obratom proti Zvolenu, keď duel otočil z 0:3 na 4:3. Sebavedomie si prišiel zvýšiť do Žiliny, ktorá naplno nebodovala tri kolá.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 18. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 2:5 (0:1, 1:0, 1:4)

Góly: 26. R. Tomas (Marcel Šterbák), 46. D. Buc (Marcel Šterbák, Klouda) - 9. S. Takáč (Matúš Paločko, Makovský), 44. Lapšanský (Jabrocký, Stals), 52. Lapšanský (R. Suchý), 53. T. Sýkora (L. Paukovček), 57. T. Sýkora (Mlynarovič, Jabrocký)

Vylúčení: 6:2 na 2 min, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Korba, Smrek, 1462 divákov

Zostavy:

Žilina: M. Laco - Marcel Šterbák, Ostrčil, Leško, Dlouhý, Bajaník, Rúfus - D. Buc, Klouda, R. Tomas - F. Novák, Kalla, T. Varga - Macejka, Linet, Čavrk
Poprad: Sidor - R. Suchý, D. Brejčák, Kasík, Makovský, Fabian, M. Kurali - Lapšanský, Stals, Jabrocký - Marek Nagy, Mlynarovič, T. Sýkora - Matúš Paločko, S. Takáč, A. Kroták - Gápa, L. Paukovček, Drábek

V búrlivej atmosfére sa od úvodných minút hral rýchly hokej. Strelecké pokusy oboch tímov zlikvidovali Laco na jednej a Sidor na druhej strane. Úvodný gól mohol strelou od modrej v 5. min dať domáci Novák, ale Sidor bol pozorný. Prišla 9. min, Takáč sa preštrikoval žilinskou obranou, položil si Laca a vsietil úvodný gól zápasu. O štyri minúty neskôr z podobnej pozície mal príležitosť na zvýšenie Paločko, ale Laco jeho pokus kryl. Žilina v snahe vyrovnať pridala, ale jej tlak nebol efektívny.

V 25. min sa sám pred Sidorom ocitol kapitán Dlouhý, no nevyrovnal. Gól prišiel až o minútu neskôr, keď najlepší žilinský strelec Tomas unikol obrancom hostí a nedal Sidorovi šancu - 1:1. Následne mali obe mužstvá početné výhody pri vylúčení Kloudu a Paločka, ale nedokázali ich zužitkovať. V poslednej desaťminútovke druhej tretiny zaujala iba strela Rúfusa v 36. min a mužstvá išli do kabín za nerozhodného stavu.

Gólovo najúrodnejšia bola posledná tretina. Hneď v jej úvode sa pred Sidorom ocitol Linet, ale minul. V 44. min pri vylúčení Šterbáka sa Poprad zásluhou Lapšanského ujal vedenia. O minútu početnú prevahu využili aj Žilinčania, konkrétne Buc. V 48. min Macejka prihral Linetovi, ten však mieril len do ľavej žrde Sidorovej bránky. V 51. min unikol Tomáš Sýkora, fauloval ho Leško, ktorý išiel na trestnú ľavicu. Lapšanský švihom dostal "kamzíkov" opäť do vedenia. V 53. min znova zásluhou Sýkoru hostia viedli už o dva góly. V 56. min Poprad pridal ďalší presný zásah, no hlavný rozhodca Lokšík ho po dohovore s viedorozhodcom neuznal. V 57. min však hostia predsa využili aj tretiu presilovku v tretej tretine, keď úspešným strelcom pri vylúčení Macejku bol opäť Sýkora.

Hlasy:

Jan Neliba (tréner Žiliny): "Začali sme dobre, mali sme šance. Žiaľ, za stavu 2:2 Linet netrafil do prázdnej bránky. Inkasovali sme lacný gól na 2:3. To nás zlomilo, naša bojovnosť upadla. Poprad ukázal, že má kvalitné mužstvo a chcel by som mu zablahoželať k víťazstvu."

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Cením si víťazstvo v Žiline. Nerodilo sa ľahko, bol to vyrovnaný zápas. Za stavu 2:2 mali domáci dobrú šancu. O výsledku sa rozhodlo v tretej tretine, podarilo sa nám v nej využiť tri presilové hry."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok