Košice podľahli Zvolenu

SITA, TA3
1.11.2013 22:02

V tabuľke posledný Zvolen prehral 4 zápasy po sebe a mal o 25 bodov menej ako Košice, lenže na lídra súťaže sa vytiahol.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 18. kolo:

HKM Zvolen - HC Košice 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Góly: 15. P. Zuzin (Juraško, Michal Chovan), 44. Juraško (Michal Chovan), 54. P. Zuzin (Juraško) - 8. R. Jenčík (Spilar, P. Bartoš)

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Kacej, Snášel, 1719 divákov

Zostavy:

Zvolen: M. Šimko - Juraško, Obšut, Hraško, L. Pokovič, Ťavoda, J. Mucha, Platil, Pichnarčík - P. Zuzin, Brabenec, Michal Chovan - Škvaridlo, A. Podkonický, V. Baláž - Puliš, M. Jurík, Ľ. Zuzin - Martin Ďaloga, Čanky, Fekiač

Košice: Hylák - Martin Chovan, Štrbák, Kolba, Macejko, Cebák, Šeda, Deyl - Bicek, T. Marcinko, Sojčík - Spilar, P. Bartoš, R. Jenčík - Hrnka, Češík, R. Konečný - Matis, Boltun, Jokeľ

Vo Zvolene videli diváci kvalitný hokej, na oboch stranách, hralo sa útočne, s nasadením. Vedenia sa ujali Košičania v 8. min - po rýchlom prechode do útoku poslal Spilar z pravej strany prihrávku na Jenčíka, ktorý spomedzi kruhov prekonal M. Šimka - 0:1. Jenčík mal gól na hokejke aj v 11. min, no zoči-voči gólmanovi HKM sa tentokrát nepresadil. Domáci postupne vyrovnali hru a dostávali sa aj do šancí. Po akcii Michala Chovana nedokázal Juraško prekonať Hyláka, no napokon sa podarilo puk pretlačiť do bránky Petrovi Zuzinovi, ktorý v 15. min vyrovnal na 1:1. Gól do šatne mohol dať hosťom ešte Škvaridlo, ale z pravej strany neuspel. Zvolenčania však prišli o zraneného Podkonického.

V II. tretine gól nepadol, aj keď šancí bolo mnoho. Najprv po práci Brabenca nezasunul puk do odkrytej bránky Puliš a neujala sa ani dobrá strela Obšuta spoza kruhu. Košičania nevyužili takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, v nej Spilar netrafil puk pred prázdnou bránkou. V 27. min vyšiel Obšut z trestnej lavice a jeho sólo v oslabení zneškodnil brankár hostí. V 34. min sa prezentoval peknou strelou spoza hráča Brabenec. Oba tímy hrozili, hokeju chýbala iba efektívna koncovka.

Do tretej časti lepšie vkročili domáci hokejisti. Najprv strelil v 42. min do žŕdky M. Jurík, na opačnej strane neuspeli pred Šimkom Bicek so Sojčíkom. Majstrovi vyšla presilovka v 44. min, Juraško z ľavej strany bombou prestrelil Hyláka. Hostia potom hrali v početnej výhode dvakrát a v 50. min dostali puk do bránky, ale nedovolene rukou Spilara, takže rozhodcovia neuznali gól. "Oceliari" sa snažil vyrovnať, dostali sa do viacerých príležitostí, ale inkasovali po peknej individuálnej akcii Petra Zuzina. Ten v 54. min prešiel z obranného pásma do stredu útočnej tretiny a prestrelil Hyláka - 3:1. Zvolen mohol ešte prikrášliť výsledok v presilovke, ale Škvaridlo, Baláž ani Brabenec nedokázali poslať puk do bránky. Košičania sa nedostali ani k záverečnej hre bez brankára.

Hlasy:

Július Šupler (tréner Zvolena): "Vysoko si vážim prístup hráčov a najmä ich morálku a túžbu po víťazstve. Víťazstvo je plne zaslúžené, i keď sme začiatok nemali ideálny. Inkasovali sme prvý gól, potom sme hru i výsledok vyrovnali, ale nepríjemná situácia nastala, keď sa zranil Podkonický a neskôr aj Pokovič. Máme teda problémy so zranenými hráčmi. Ich počet k dnešnému dňu sa vyšplhá k číslam päť a šesť. Verím teda, že aj v nedeľu dajú moji hráči do zápasu maximum, aby zopakovali dobrý výkon z tohto duelu."

Anton Tomko (tréner Košíc): "Diváci videli bojovný a rýchly zápas. Súperi sa vedia na nás v domácom prostredí pripraviť. Pre každého sme totiž výzvou. V prvej tretine sme boli lepší ako domáci, ale využili sme z toho iba jeden strelený gól. Ďalšie príležitosti sme, bohužiaľ, nepremenil, i keď sme sa ocitli sami pred bránkou. Naopak, Zvolen pred koncom tretiny vyrovnal a v druhej časti hry sme nevyužili ponúknutú šancu v presilovke piatich proti trom, keď sme netrafili ani prázdnu bránku. V tretej tretine sa potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Zvolen využil presilovku a v podstate dvoma gólmi 'popod' ľad, keď puk takpovediac doplachtil za bránkovú čiaru, otočil zápas. Tretím gólom sa domáci upokojili a nepustili nás do väčších príležitostí."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok