Chára gólom pomohol k výhre Bostonu nad Anaheimom

TA3 TASR
1.11.2013 09:36

Zdeno Chára prispel gólom k triumfu nad Anaheimom 3:2 po samostatných nájazdoch v zápase zámorskej NHL. Obranca Bruins sa presadil v závere tretej tretiny v presilovej hre, keď vyrovnal na 2:2. Bol to pre neho druhý presný zásah v sezóne.

Boston sa v súboji s Anaheimom rozbiehal veľmi pomaly a v prvej tretine vyslal na brankára Jonasa Hillera len jednu presnú strelu, ktorej autorom bol Chára. Postupne sa domáci dostávali do tempa, ale dvakrát museli doťahovať náskok Ducks. Na otvárací duel Devanteho Smitha-Pellyho z úvodu zápasu reagoval prvým gólom v NHL v polovici zápasu Carl Söderberg. Hostia sa však v poslednej minúte druhej tretiny dostali znova do vedenia a na ťahu boli Bruins. V čase 57:02 putoval na trestnú lavicu Patrick Maroon a Boston jeho vylúčenie za sedem sekúnd potrestal. Na modrej čiare perfektne udržal pásmo Torey Krug, poslal puk pred bránku, kde sa k nemu dostal David Krejčí, ten perfektne posunul puk Chárovi a slovenský obor zblízka svojim druhým gólom v sezóne vyrovnal. Duel nakoniec rozhodol v nájazdoch Iginla.

Chára mal vydarený večer, na ľade strávil 29 minút a 45 sekúnd, zaznamenal až šesť striel a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. "V tom čase to bola asi naša posledná šanca, hrali sme v početnej výhode, tak sme do toho dali všetko. Predviedli sme jednoduchú akciu, vyhrali buly, vystrelili a dorazili. David mi tam veľmi pekne posunul puk a ja som už len trafil do prázdnej brány," povedal Chára pre nhl.com.

Medzi fanúšikmi ešte rezonoval úspech bejzbalistov Boston Red Sox, ktorí deň predtým triumfovali v Svetovej sérii a stali sa ôsmykrát šampiónmi MLB. V prestávke po druhej tretine sa prišiel do TD Garden pochváliť trofejou prezident Red Sox Larry Lucchino a zožal veľké ovácie. "Boston je športové mesto, ľudia tu šport milujú," povedal po zápase Chris Kelly v tričku Red Sox. Bostončania hrali druhý deň po sebe a mali v nohách náročný duel s Pittsburghom. "Bolo to cítiť, ale hráči išli naplno a tvrdo pracovali. Nehrali sme skvelý hokej, ale chceli sme vyhrať, čo je dôležité," povedal tréner Bruins Claude Julien. Anaheim odohral šiesty duel z ôsmych zápasov počas 15-dňového "tripu".

Hráči New York Rangers zdolali Buffalo 2:0 a vyhrali druhý zápas za sebou, no prvý pred domácim publikom. Pomohol im k tomu najmä švédsky brankár Henrik Lundqvist 29 úspešnými zákrokmi, po ktorých si na konto zapísal už jeho 47. shutout v profilige. Trápiace sa "šable" prehrali tretí duel v rade a sú najhorším tímom súťaže. Rangers prestrieľali svojho súpera v pomere 46:29 a zaslúžene vyhrali. Buffalo zdolali v riadnom čase prvýkrát od 10. decembra 2011. Skóre duelu otvoril v presilovke Derick Brassard, ktorý perfektným príklepom pod brvno prekonal najlepšieho hráča Buffala Ryana Millera. Ten skvelými zákrokmi držal šance Sabres na úspech, ale v ich tíme sa nenašiel úspešný strelec. Víťazstvo "jazdcov" poistil v 32. minúte Chris Kreider, ktorý len vo svojom piatom zápase v sezóne strelil druhý gól. "Ryan mal dnes viacero skvelých zákrokov. Mohli sme prehrať viac ako 0:2," povedal po zápase Matt Moulson, ktorý prišiel do Buffala z Islanders výmenou za Thomasa Vaneka. Výborný duel odohral druhá formácie Rangers Derek Stepan, Mats Zuccarello a Kreider. "Kreider je veľký, silný a rýchly hráč, Stepan patrí k najšikovnejším hráčom ligy, skvele číta hru a ja sa tam snažím lietať," povedal šikovný nórsky útočník Zuccarello, ktorý zaznamenal asistenciu, päť striel a stal sa prvou hviezdou zápasu.

Phoenix na domácom ľade pokoril Nashville 5:4 po samostatných nájazdoch, podržal ho gólman Thomas Greiss, ktorý kryl 36 striel a v nájazdoch všetkých 5 pokusov súpera. Hostia viedli po prvej tretine 3:0 a v úvode tretej po zásahu Paula Gaustada 4:2, ale Coyotes dokázali vyrovnať a nakoniec rozhodol v piatej sérii nájazdov dánsky útočník Mikkel Boedker. "Bol to večer v štýle Jekyll a Hyde. A s perfektným koncom," vtipkoval po zápase tréner Phoenixu Dave Tippett, ktorý sa tešil zo 165. víťazstva a vyrovnal klubový rekord Boba Francisa. Hokejisti Nashvillu vstúpili do svojej najdlhšej série zápasov vonku v klubovej histórii. Behom sedemnástich dní na "tripe" odohrajú Predators sedem zápasov.

sumáre:

BOSTON - ANAHEIM 3:2 pp a sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 33. Söderberg (Kelly, Spooner), 58. CHÁRA (Krejčí, Krug), rozh. nájazd Iginla - 2. Smith-Pelly (Perreault, Penner), 40. Perreault (Smith-Pelly, Fowler). Brankári: Rask - Hiller, strely na bránku: 23:23.

<iframe src="http://video.nhl.com/videocenter/embed?playlist=2013020188-X-h" frameborder="0" width="640" height="395"></iframe>

NY RANGERS - BUFFALO 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly: 9. Brassard (Del Zotto, Miller), 32. Kreider (Zuccarello, McDonagh). Brankári: Lundqvist - Miller, strely na bránku: 46:29.

<iframe src="http://video.nhl.com/videocenter/embed?playlist=2013020189-X-h" frameborder="0" width="640" height="395"></iframe>

PHOENIX - NASHVILLE 5:4 pp a sn (0:3, 2:0, 2:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 23. Szwarz (Michálek, Ekman-Larsson), 30. Morris (Yandle, Moss), 47. Doan (Ribeiro, Yandle), 49. Vermette (Doan, Chipchura), rozh. nájazd Boedker - 9. Hendricks (Legwand, Ekholm), 15. Nyström (Hornqvist, Legwand), 19. Legwand (Jones, Weber), 45. Gaustad (Spaling). Brankári: Greiss - Hutton, strely na bránku: 25:40.

<iframe src="http://video.nhl.com/videocenter/embed?playlist=2013020190-X-h" frameborder="0" width="640" height="395"></iframe>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok