Telefónica a T-Mobile sa dohodli na zdieľaní sietí v ČR

SITA
31.10.2013 09:23

Mobilní operátori Telefónica Czech Republic a T-Mobile podpísali dohodu o tom, že budú spoločne zdieľať svoje mobilné siete 2G a 3G v Česku. Testovaciu prevádzku spoločnosti odštartujú budúci týždeň.

Telefónica a T-Mobile sa dohodli na zdieľaní sietí v ČR
ČTK

Komerčné spoločné využívanie sietí začne v prvej polovici budúceho roku. V nasledujúcich rokoch sa bude zdieľanie sietí postupne rozširovať na cele územie Česka okrem Prahy a Brna.

Operátori nadväzujú na spoločný projekt zdieľania mobilnej siete 3G z obdobia rokov 2011 a 2012. Obidvaja operátori už od roku 2011 zdieľajú takmer tisíc vysielačov mobilnej siete 3G. Počet zdieľaných základňových staníc v rámci novej dohody bude okrem iných faktorov závisieť aj od výsledkov laboratórnych testov.

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií.

Telefónica pôsobí aj na Slovensku. Prostredníctvom spoločnosti Telefónica Slovakia poskytuje mobilné služby pod značkou O2. Na slovenský trh vstúpila rozhodnutím výberovej komisie Telekomunikačného úradu SR v roku 2006 a svoju komerčnú prevádzku začala 2. februára 2007.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok