Nový tunel pod Bosporom zlyhal deň po otvorení

SITA
30.10.2013 15:28

Cestujúci vlaku smerujúceho cez čerstvo otvorený podmorský železničný tunel popod Bosporskú úžinu museli v stredu časť cesty kráčať peši. Príčinou bol výpadok elektrickej energie, ktorý spôsobil zastavenie súpravy.

Nový tunel pod Bosporom zlyhal deň po otvorení
SITA

Stalo sa tak deň po slávnostnom otvorení tunela, ktorý spojil európsku časť Istanbulu s ázijskou. Problém sa však podľa informácií tamojších médií podarilo odstrániť do niekoľkých minút a pasažieri po krátkej vychádzke po koľajniciach mohli nasadnúť späť do vlaku a pokračovať v ceste.

Takmer 14 kilometrov dlhý tunel sa stal prvou dokončenou veľkou stavbou spomedzi viacerých ambicióznych plánov predstavených vládou premiéra Recepa Erdogana. Tunel je súčasťou niekoľkomiliardového megaprojektu s názvom Marmaray a vyriešiť by mal dopravnú situáciu v husto zaľudnenom, viac ako 15-miliónovom hlavnom meste, ktorého dva fungujúce mosty cez Bospor nápor ľudí nezvládajú. Tunel po mnohých zdržaniach a problémoch oficiálne otvorili v utorok na 90. výročie vzniku modernej Tureckej republiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok