V súboji Nitry s Trenčínom platilo staré známe nedáš - dostaneš

TA3 SITA
27.10.2013 20:43

Vo vyrovnanom súboji sa ako prví presadili domáci, keď Vaculin v 11. min rozvlnil sieť Kristanovej bránky. Už o necelé tri minúty však bolo vyrovnané, keď skóroval Hamrák.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 16. kolo:

Dukla Trenčín - HK Nitra 4:3 po predĺžení (1:1, 0:1, 2:1, 1:0)

Góly: 11. Vaculin (Nemček), 48. Troliga (Kútny, M. Habšuda), 52. T. Klíma (Troliga), 64. R. Lintner (Troliga) - 14. M. Hamrák (Štumpf), 38. R. Tománek (Stümpel), 42. Štumpf (M. Bača, M. Hamrák)

Vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše: Nemčík (Trenčín) 10 min za zhodenie rukavíc pri šarvátke - M. Novák (Nitra) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Junek, Šefčík, 1363 divákov 

Zostavy:

Trenčín: J. Lašák - R. Lintner, M. Nemčík, Čerešňák, Ďurčo, Bagin, Pozník, M. Habšuda, Ryzák - Komínek, Rastislav Pavlikovský, M. Hlinka - D. Hudec, Troliga, Kútny - Palák, T. Klíma, O. Rusnák - L. Klíma, Nemček, Vaculin

HK Nitra: Kristan - D. Milo, Nádašdi, P. König, Ordzovenský, M. Novák, M. Bača, Vizváry - L. Novák, T. Chrenko, M. Kováčik - H. Ručkay, Stümpel, R. Tománek - Štumpf, M. Hamrák, Bajtek - Piačka, Kmeč, Pupák 

Vo vyrovnanom súboji sa ako prví presadili domáci, keď Vaculin v 11. min rozvlnil sieť Kristanovej bránky. Už o necelé tri minúty však bolo vyrovnané, keď skóroval Hamrák. Záver prvej tretiny okorenila šarvátka viacerých hráčov, tempu ani kvalite zápasu to však veľmi nepomohlo, keďže na ľade prevládala bojovnosť nad tvorivosťou.

V 38. min poslal dravý Stümpel rutinérsku spätnú prihrávku medzi kruhy Tománkovi, ktorý zavesil do "vinkľa" nádherný gól a Nitra sa prvýkrát v zápase dostala do vedenia. Keď na začiatku tretej tretiny Štumpf dorážkou do odkrytej bránky zvýšil náskok hostí, zdalo sa, že Nitrania si už výsledok postrážia. Domáci sa však vzchopili a pridali na aktivite, najskôr Troliga bekhendom a v 52. min Klíma švihom pod hornú žŕdku zariadili vyrovnanie. Keďže v hektickom závere už nikto neurobil chybu, muselo sa predlžovať.

V 63. min hosťujúci Pupák nezužitkoval sólový nájazd, na čo doplatili domáci, keď o chvíľu Lintner prestrelil gólmana a Trenčínu vyšiel perfektný obrat v zaujímavom zápase. 

Hlasy:

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Prvá tretina bola z našej strany dobrá, v tej druhej sme však poľavili a prestali dodržiavať dohodnuté taktické veci. Paradoxne nás nakopol až tretí gól v našej sieti, po ktorom hráči zistili, že bez emócií sa nedá uspieť. Podarilo sa nám preniesť pozitívnu energiu zo striedačky na ľad, čo prinieslo vyrovnanie. V predĺžení najskôr Lašák chytil súperov nájazd, potom sa nám podarilo rozhodnúť tento náročný duel pekným gólom. Vážim si, že hráči nezložili zbrane ani za nepriaznivého stavu a silného súpera dokázali zdolať."

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Spočiatku vyrovnaný zápas sa nám podarilo doviesť k nášmu dvojgólovému vedeniu a takýto náskok by si v pohode hrajúce mužstvo malo udržať až do konca. Domáci si však v závere vynútili predĺženie, v ktorom sa nám nepodarilo rozhodnúť z nájazdu, pričom krátko nato sa Trenčanom podarilo streliť víťazný gól."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok