Súboj medzi Banskou Bystricou a Martinom bol v réžii "baranov"

TA3 SITA
27.10.2013 20:34

Oba tímy začali opatrne a v úvodnej tretine diváci nevideli veľa možností. Prví mohli ísť do vedenia hostia v presilovke, ale Themár a Dírer zblízka neprekonali Kalembu. Na opačnej strane to skúšal pred martinským gólmanom v 10. min Lamper, ale ani on nebol úspešný.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 16. kolo:

HC'05 Banská Bystrica - MHC Mountfield Martin 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Góly: 18. Heizer (Kadura, Devečka), 21. Handlovský (Saracino), 34. Handlovský (Kafka) - 50. Važan (Galamboš)

Vylúčení: 9:10 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Bogdaň, Jobbágy, 1725 divákov 

Zostavy:

Banská Bystrica: Kalemba - J. Martin, Saracino, Meland, Macháček, Bambúch, Devečka, Styk - Kafka, White, Handlovský - Matúš Chovan, M. Hudec, R. Macík - Lunter, Zigo, Lamper - Kadura, Heizer, Fajčák

Martin: J. Čech - Brcko, Smrek, I. Ďatelinka, A. Novotný, Matejka, J. Perniš - Važan, Galamboš, Markovič - Fujerík, M. Beran, Zlocha ml. - J. Cíger, Dírer, Themár - Šugár, Pokrivčák, Rožník 

Oba tímy začali opatrne a v úvodnej tretine diváci nevideli veľa možností. Prví mohli ísť do vedenia hostia v presilovke, ale Themár a Dírer zblízka neprekonali Kalembu. Na opačnej strane to skúšal pred martinským gólmanom v 10. min Lamper, ale ani on nebol úspešný. Domáci sa dočkali gólu dve minúty pred prvou sirénou, keď od modrej vystrelil Devečka a puk tečoval Heizer - 1:0. Krátko pred prvou prestávkou ešte mieril do žŕdky v presilovke Handlovský.

Druhá tretina bola plne v réžii Banskobystričanov, ktorí išli rýchlo do dvojgólového vedenia. Ťažili z práve skončenej presilovky, Handlovský prešiel pekne po pravej strane a z uhla prekonal brankára hostí. Tlak "baranov" sa vystupňoval a martinskí hokejisti mali problém dostať sa k puku či prejsť do útočného pásma. V 34. min kapitulovali tretíkrát. Po ekvilibristike Kafku a jeho zakončení sa presadil z dorážky napokon Handlovský. O pár sekúnd mohlo byť už 4:0, Zigo prešiel cez dieru medzi dvoma obrancami súpera, ale pohorel na Čechovi. Svetlé okamihy mali Martinčania iba v presilovke v 36. min, no pred Fujeríkom a Dírerom sa zaskvel dobrý Kalemba. V závere strednej časti nevyužil domáci Kafka trestné strieľanie, na opačnej strane sa nepresadil v oslabení pred domácim gólmanom Markovič a rovnako v oslabení zahodili príležitosti aj domáci obrancovia Meland a Macháček v prečíslení dvoch na jedného.

Do tretej časti nastúpili hostia s lepším pohybom i aktivitou a mohli korigovať nepriaznivý vývoj v 42. min. Po chybe obrany spod Urpína trafil do žŕdky pohotový Cíger. Kalemba potom musel riešiť niekoľko situácii, gól mali na hokejkách Beran i Fujerík. Domáci sa dostali k šanciam až v presilovke v 49. min, po teči Heizera zachránila martinských hokejistov žŕdka. Keď sa sily na ľade vyrovnali, udreli aj zverenci Daniela Babku. V polovici záverečnej tretiny sa ujala Važanova strela švihom - 3:1. Hostia potom zatlačili "baranov" najmä v početnej výhode, ale nevyužili ani okamih, keď americkému brankárovi chýbala hokejka. Skúšali to na konci aj v hre bez gólmana, no zápas sa im už nepodarilo zdramatizovať. 

Hlasy:

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Mali sme pomalší vstup do zápasu, až postupne sme sa dostali do tempa. Záverečných päť minút prvej tretiny to už bolo podľa našich predstáv. Stredná časť hry bola celá v našej réžií s veľkým množstvom šancí, no vyťažili sme z toho len tri góly. V tretej tretine zbytočnou ľahkovážnosťou a chybami sme súpera dostávali na koňa a Martinčania si utvárali šance. Napokon sme to však ustáli. Pre nás je dôležité víťazstvo, pretože po prehratom zápase v Nitre sme sa potrebovali znovu dostať na víťaznú vlnu, čo sa nám aj podarilo."

Daniel Babka (tréner Martina): "Do zápasu sme vstúpili celkom dobre. V prvej tretine sme si utvorili dobré príležitosti, rovnako tak ako aj domáci hráči. Gól sme mohli dať my aj súper, žiaľ, inkasovali sme my po tečovanej strele. V druhej tretine sme hrali veľmi zle, nedôrazne, bez pohybu a až v tretej tretine sme zatlačili a mali sme vysokú prevahu striel, no opäť sme nedali góly. Bohužiaľ, práve preto sme si body nezaslúžili."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok