Košice zdolali Piešťany aj vďaka trom gólom z prvej tretiny

TA3 SITA
27.10.2013 20:17

V 3. min trafil Konečný pravú žŕdku piešťanskej bránky, ale pár sekúnd nato Ondrejka predsa len kapituloval. Od modrej vypálil Takáč a puk šikovne tečoval Boltun. V 7. min sa začínalo odznova, Nemec našiel pred bránkou Melichárka a bolo 1:1.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 16. kolo:

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 4:2 (3:1, 1:0, 0:1)

Góly: 3. Boltun (M. Takáč), 15. Spilar (Kolba, T. Marcinko), 20. Štrbák (T. Marcinko, Bicek), 25. Sojčík (Bicek) - 7. Melichárek (V. Nemec), 46. Lušňák (Holovič)

Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše: Sojčík (Košice) 10 min za napadnutie hlavy a krku - Valábik (Piešťany) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kaukokari (Fín.), Kubuš - Kacej, Rovenský, 3328 divákov 

Zostavy:

Košice: Hylák - Macejko, Kolba, Štrbák, Martin Chovan, Šeda, Cebák, M. Takáč - P. Bartoš, R. Jenčík, Spilar - Sojčík, T. Marcinko, Bicek - R. Konečný, Češík, Gmitter - Jokeľ, Boltun, Matis - od 9. min Hinďoš

Piešťany: J. Ondrejka (21. Tomek) - Bučka, Cuník, Brňák, Valábik, Škadra, Biro, Drgoň, A. Hruška - S. Saliji, Melichárek, V. Nemec - Lušňák, Holovič, Stupka - J. Ručkay, Peško, M. Bartánus - Haring, Mišura, Lelkeš 

V 3. min trafil Konečný pravú žŕdku piešťanskej bránky, ale pár sekúnd nato Ondrejka predsa len kapituloval. Od modrej vypálil Takáč a puk šikovne tečoval Boltun. V 7. min sa začínalo odznova, Nemec našiel pred bránkou Melichárka a bolo 1:1. O druhý gól sa márne pokúšal Nemčík a na opačnej strane musel pred Brňákom hasiť Hylák. V 15. min hrali Košičania presilovku o dvoch hráčov a Spilar trafil pod hornú žŕdku - 2:1. Domáci ťažili aj z ďalšej početnej výhody po tom, ako Štrbák prestrelil Ondrejku.

Chybu Macejka nepotrestal Ručkay v 23. min, vyprášil len Hylákove betóny. V 25. min namieril Sojčík bekhendom k pravej žŕdke striedajúceho Tomeka - 4:1. V polovici stretnutia Holovič v prečíslení našiel len lapačku pripraveného Hyláka, po ňom sa ani na dvakrát nepresadil Bartánus.

V 46. min sa pred Hylákom najlepšie zorientoval Lušňák a znížil na rozdiel dvoch gólov. Svoj tím mohli upokojiť Sojčík, Marcinko i Konečný, ale v koncovke sa nepresadili. V záverečných dvoch minútach sa Piešťany márne pokúšali aspoň streliť kontaktný gól v power-play, domáci už dotiahli duel do víťazného konca. 

Hlasy:

Anton Tomko (tréner Košíc): "Mali sme dobrý vstup do zápasu. Prvýkrát v tejto sezóne sme v prvej tretine strelili tri góly, čo nás trochu upokojilo. V druhej časti súper zvýšil obrátky, ale my sme pridali štvrtý gól. Škoda druhého inkasovaného gólu, trochu nás to vyviedlo z miery, začali sme hrať živelne, museli sme si však povedať, že pri takomto stave živelnosť na ľad nepatrí. Našich mladých hráčov zdobila bojovnosť, vliali nám nový vietor do plachiet."

Milan Klement (tréner Piešťan): "Mali sme zlý začiatok, nechali sme si streliť prvý gól. Podarilo sa nám vyrovnať na 1:1, ale potom mali domáci dve presilovky, v ktorých strelili dva góly. Nehrali sme dobre. V druhej tretine sme sa trochu vzchopili, bol to z našej strany o niečo lepší hokej. Keď prehrávate a musíte doháňať gólové manko, tak je to zlé."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok