Lorenzo víťazom MotoGP na VC Japonska, má šancu na titul

SITA TA3
27.10.2013 08:37

Španiel Jorge Lorenzo na Yamahe sa stal víťazom najprestížnejšej kubatúry MotoGP na nedeľňajšej Veľkej cene Japonska v rámci seriálu MS cestných motocyklov. Znamená to, že si zachoval šancu na zisk titulu.

Pred záverečným podujatím zaostáva o 13 bodov za krajanom Marcom Márquezom (Honda), ktorý sa v krajine vychádzajúceho slnka musel uspokojiť s druhým miestom. Tretí bol ďalší Španiel Dani Pedrosa (Honda), ktorému patrí takáto pozícia aj v priebežnej klasifikácii šampionátu, už bez nároku na celkový triumf.

Preteky na okruhu Twin Ring Motegi v prefektúre Točigi na Honšú sa na rozdiel od piatkových a sobotňajších naplánovaných tréningov, resp. kvalifikácie, ktoré narušila nepriazeň počasia, konali v príjemných klimatických podmienkach - suchu a teple.

Rozuzlenie príde na rad 10. novembra v španielskej Valencii. Je to prvý raz po siedmich rokoch, keď rozhodnutie o titule padne až na derniére. Dvadsaťročný Márquez sa môže stať najmladší majster sveta v histórii a prvý úspešný nováčik po 35 rokoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok