Dunajská Streda vyhrala tesne nad Zlatými Moravcami

SITA, TA3
26.10.2013 19:19

Aktívnejšie vstúpili do stretnutia domáci hráči. Už v 3. min posunul Mazan loptu Babicovi, jeho strela preletela ponad brvno hosťujúcej bránky. V 6. min prišla pekná kombinácia po osi Babic-Chren s koncovkou Mazana, gólman hostí tento pokus kryl.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 15. kolo - sobota:

FC ViOn Zlaté Moravce - FK DAC 1904 Dunajská Streda 1:0 (1:0)

Gól: 16. Pintér, ŽK: 77. P. Sabo - 19. Vitório da Silva (Dunajská Streda), rozhodovali: Kráľovič - Jankovič, Petríček, 982 divákov 

Zostavy:

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Pavol Majerník, Pintér, Chren - Obročník - Orávik, M. Babic, Bolinha (60. P. Sabo), P. Mazan (63. Pribula) - L. Szabó (80. Ľ. Bernáth) 
D. Streda: Pernecký - Vitório da Silva, Matúš, D. Hudák, L. Beňo - Boya (80. Steinhübel) - E. Ujlaky, Amban Kwin, Hošek (60. M. Sedlák), Michal Gašparík - Mesanovič (25. Szarka) 

Aktívnejšie vstúpili do stretnutia domáci hráči. Už v 3. min posunul Mazan loptu Babicovi, jeho strela preletela ponad brvno hosťujúcej bránky. V 6. min prišla pekná kombinácia po osi Babic-Chren s koncovkou Mazana, gólman hostí tento pokus kryl. Do vedenia išli domáci v 16. min, keď Orávik rozohral rohový kop, Szabó vrátil loptu na hranicu "malého vápna" a Pintér hlavičkou prekonal Perneckého - 1:0. V 23. min skúšal šťastie Gašparík, s jeho strelou z uhla si Kuciak poradil. O tri minúty strela Gašparíka presvišťala tesne vedľa ľavej žrde. Po polhodine Mazan posadil center na hlavu Szabóa, ktorý zo 6 m nenamieril presne. V závere prvého dejstva po Orávikovej štandardnej situácii odvrátila hosťujúca obrana pokus Mazana do bezpečia.

Úvod druhého dejstva patril hosťom. V 55. min sa prezentoval prudkou strelou agilný Gašparík. Po hodine hry ten istý hráč rozohral štandardnú situáciu, ale Szarka v sľubnej situácii nepochodil. Na opačnej strane v 66. min Babic nabil Obročníkovi, ale jeho strela letela len do rukavíc Perneckého. V 70. min mieril vedľa Kuciakovej svätyne opäť Szarka. Od tohto momentu sa futbal pomaly vytrácal, obojstranne viazla kombinácia. V závere hostia skúšali vyrovnať, v 87. min M. Sedlák a v poslednej minúte Matúš nevyužili svoje šance. V podpriemernom stretnutí napokon tri body vybojovali Zlatomoravčania.

Hlasy:

Dušan Liba (tréner Zlatých Moraviec): "Futbal sa hrá na góly, my sme jeden strelili a súper v závere nedal ani do prázdnej bránky. V nohách sme mali ťažké pohárové stretnutie v Senici, dnes nám chýbala naša povestná ľahkosť."

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Dnes sme odohrali dobrý zápas, ktorý sme si prehrali sami. Gól sme inkasovali po štandardke. Také nesmieme dostávať. Po zmene strán sme začali aktívne, mali sme tri vyložené šance, ktoré sa musia premieňať. Hráčom nemám čo vyčítať, ale bez gólu sa nedá zvíťaziť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok