Ružomberskí futbalisti deklasovali Nitru

SITA, TA3
26.10.2013 17:16

Ružomberčania začali o čosi aktívnejšie. Prvú šancu mal však v 10. min hosťujúci Cléber, poľahky prešiel stredom súperovej obrany, ale zblízka zakončil nepresne. O tri minúty neskôr odpovedali domáci, Nosekov pokus zvnútra "malého vápna" zblokovala obrana Nitry.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 15. kolo - sobota:

MFK Ružomberok - FC Nitra 4:0 (3:0)

Góly: 15., 31. a 50. Lačný, 20. Zreľák, ŽK: 77. Kotrík, 82. Turčák (obaja Nitra), rozhodujú: Sedlák - Bednár, Jenčura, 1917 divákov 

Zostavy:

Ružomberok: M. Nikolič - L. Lupták, Greššák, M. Nosek, P. Maslo (89. Mehremič) - Martin Nagy - Ďubek, Zošák, Zreľák (84. I. Kotora), Tawamba (79. Serečin) - Lačný 
Nitra: D. Perniš - Kolbas, Harbuľák, Šimončič, Mičic - V. Gajdoš (61. Kotrík), Bagi - Turčák, A. Čermák (81. Šmehyl), Boszorád (61. Kemláge) - Cléber 

Ružomberčania začali o čosi aktívnejšie. Prvú šancu mal však v 10. min hosťujúci Cléber, poľahky prešiel stredom súperovej obrany, ale zblízka zakončil nepresne. O tri minúty neskôr odpovedali domáci, Nosekov pokus zvnútra "malého vápna" zblokovala obrana Nitry. Po štvrťhodine hry zbehol po ľavej strane Zošák, ideálne odcentroval na Ďubeka, ten posunul Lačnému, ktorý pohotovo otvoril skóre - 1:0. "Ruža" bola pri chuti a v 20. min sa dočkala druhého úspechu. Agilný Ďubek našiel centrom Zreľáka a reprezentant do 21 rokov bez problémov prekonal Perniša. V 30. min predviedol excelentný šprint Lačný, odcentroval na voľného Ďubeka, kapitánovi MFK však lopta dobre nesadla. O minútu sa Lačný zaskvel opäť, keď do úspešného konca dotiahol Ďubekovu akciu a stanovil na polčasových 3:0.

Aj po zmene strán sa pokračovalo v réžii domácich. V 50. min Lupták v šprinte obišiel dvoch protihráčov, nasledoval center na Lačného, ktorý umiestnenou strelou zavŕšil svoj hetrik. Aj ďalšie fázy ponúkli spravidla ten istý obraz - domáci útočili, kým hostia sa len bránili. V 68. min ponúkol Nagy gólový center Tawambovi, ale ružomberský kanonier ho odmietol. Štyri minúty pred záverečným hvizdom sa nádhernou strelou z 20 m blysol Ďubek, lopta preletela len pár centimetrov vedľa pravej žrde. Domáci v tomto stretnutí jasne dominovali a výsledok verne odráža dianie na ihrisku.

Hlasy:

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Nemám rád takéto zápasy, keď sa od môjho mužstva očakáva takzvané povinné víťazstvo. Po vyrovnanej úvodnej desaťminútovke sme sa dostali do tempa a až do konca určovali dianie na ihrisku. Som rád, že sme vyhrali na nulu, keďže v predchádzajúcich zápasoch naša defenzíva nepracovala tak, ako sme chceli. Výborní sme boli aj smerom dopredu, o čom hovoria štyri strelené góly. S výsledkom aj hrou som spokojný."

Vladimír Koník (tréner Nitry): "Naše zápasy vonku, odkedy som pri mužstve, sú akoby cez kopirák. Snažíme sa prečkať úvodný nápor súpera, byť kompaktní a pokúšať sa o protiútoky. Namiesto toho inkasujeme ako prví a tak to bolo aj dnes. Súper bol mimoriadne efektívny a využil každú našu chybu. Výsledok je spravodlivý."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok