Trenčín vybojoval doma nad Popradom dôležité víťazstvo

TA3 SITA
20.10.2013 21:29

Domáci na súpera vybehli aktívne, presne po 60 sekundách hry Kútny strelou spomedzi kruhov otvoril gólový účet, pričom zopár ďalších dobrých príležitostí ešte zostalo nevyužitých. Popradčania sa postupne vymanili z tlaku a vyrovnali hru, ani oni však v koncovke dlho neboli úspešní.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 14. kolo:

Dukla Trenčín - HK Poprad 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Góly: 1. Kútny (Troliga, R. Lintner), 30. O. Mikula (Čerešňák, Novajovský), 60. O. Mikula (R. Petrovický, R. Lintner) - 29. T. Sýkora (R. Suchý)

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Boman (Fín.), Kubuš - Holienka, Valach, 1172 divákov

Zostavy:

Trenčín: J. Lašák - Ďurčo, R. Lintner, Novajovský, Čerešňák, Bagin, Pozník, M. Nemčík - Komínek, Rastislav Pavlikovský, R. Petrovický - Kútny, O. Rusnák, Troliga - L. Klíma, T. Klíma, O. Mikula, od 21. Nemček, od 41. D. Hudec

Poprad: Sidor - R. Suchý, Gáborčík, Fabian, M. Kurali, Jáchym, Kasík, od 41. Makovský - Jabrocký, Štals, A. Lapšanský - Paločko, S. Takáč, A. Kroták - Mlynarovič, L. Paukovček, T. Sýkora

Domáci na súpera vybehli aktívne, presne po 60 sekundách hry Kútny strelou spomedzi kruhov otvoril gólový účet, pričom zopár ďalších dobrých príležitostí ešte zostalo nevyužitých. Popradčania sa postupne vymanili z tlaku a vyrovnali hru, ani oni však v koncovke dlho neboli úspešní. Až v polovici zápasu sa im vydarila rýchla kolmá akcia, ktorú umiestnenou strelou zužitkoval na vyrovnanie Sýkora - 1:1. Trenčianska odpoveď však prišla už o 12 sekúnd, keď po nájazde zavesil Mikula a vrátil domácim stratený náskok. Potom sa na klzisku predovšetkým bojovalo. Hra sa prelievala na obe strany, ale nikto si nedokázal vynútiť súvislejší tlak. Poprad sa v útoku snažil, domáci Petrovický v 54. min ale trafil do žŕdky. O výsledku sa definitívne rozhodlo až 54 sekúnd pred koncom. Počas hry hostí bez brankára Mikula strelou do prázdnej bránky poistil dôležité víťazstvo Trenčína.

Hlasy:

Roman Chatrnúch (asistent trénera Trenčína): "Na tento dôležitý zápas sme sa chceli veľmi dobre pripraviť a zvládnuť ho úspešne. Začali sme dobre a hneď v úvode sme z aktivity vyťažili prvý gol. Potom sa súper postupne zlepšoval a my sme sa dostali do herného kŕča, pričom nám chýbal potrebný pohyb. Našťastie sa nám opäť podarilo vyskočiť o gól a víťazstvo sme ubránili, hoci s predvedenou hrou nemôžeme byť veľmi spokojní."

Vladimír Turan (asistent trénera Popradu): "Chceli sme bodovať, ale odhodlanie hráčov asi zostalo v kabíne. Veľmi rýchlo sme dostali prvý gól, čo výrazne ovplyvnilo ďalší priebeh zápasu. Hoci sa nám podarilo vyrovnať, súper nám strelil ďalší gól a v tretej tretine to už z našej strany bolo len neplodné dobýjanie súperovej bránky. Škoda nevyužitých šancí. V opačnom prípade sme mohli dosiahnuť v tomto zápase viac."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok