Oslabená Skalica nestačila na Žilinu

TA3 SITA
20.10.2013 21:20

Hneď v úvodných minútach bol vylúčený kapitán domácich Drevenák, Záhoráci však početnú prevahu nevyužili. Ako na to, ukázali Žilinčania. V 10. min išiel na trestnú lavicu Barák, Varga mieril len do betónov, ale sekundu pred vypršaním trestu skalického obrancu zužitkoval Šterbák nezištnú prihrávku Kloudu - 1:0.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 14. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Skalica 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)

Góly: 11. Marcel Šterbák (Klouda), 15. F. Novák (Kalla, T. Varga), 26. T. Varga (F. Novák), 38. D. Buc (Klouda, R. Tomas), 56. R. Tomas (Klouda) - 21. Obdržálek (R. Školiak, L. Kozák), 39. Barák (R. Školiak, Obdržálek), 44. Trška (Stieler) 
Vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky 3:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: T. Orolin - R. Bednár, Gavalier, 1 104 divákov 

Zostavy:

Žilina: M. Laco - Rúfus, Marcel Šterbák, Dlouhý, Leško, Bajaník, Ostrčil, (od 41. min Niník) - D. Buc, Klouda, R. Tomas - F. Macejka, Linet, Drevenák - T. Varga, Kalla, F. Novák - Valášek, A. Lipovský, Čavrk

Skalica: M. Lipovský - Barák, L. Kozák, Ketner, Trška, Staňo, Krejčiřík - Preisinger, R. Školiak, Obdržálek - Kalináč, Stieler, M. Romančík - Šátek, Kutálek, B. Mráz 

Hneď v úvodných minútach bol vylúčený kapitán domácich Drevenák, Záhoráci však početnú prevahu nevyužili. Ako na to, ukázali Žilinčania. V 10. min išiel na trestnú lavicu Barák, Varga mieril len do betónov, ale sekundu pred vypršaním trestu skalického obrancu zužitkoval Šterbák nezištnú prihrávku Kloudu - 1:0. Druhý gól vsietili domáci pri početnej prevahe, na konci akcie druhého útoku bol Filip Novák. V závere tretiny sa ešte mohlo meniť skóre, ale strely domácich Romančíka a Lineta gólmani kryli.

Na začiatku druhého dejstva bol vylúčený Tomas, tentokrát hostia po nie prudkej strele Obdržálka vsietili kontaktný gól - 2:1. Vyrovnať mohli pri vylúčení Šterbáka, no nepodarilo sa. Naopak Varga sa nemýlil a v oslabení zvýšil už na 3:1. Rýchly hokej sa hral aj v druhej desaťminútovke druhej tretiny. V 33. min mieril Jankovič len do Laca. O dve minúty neskôr akciu Kalla - Varga zmaril Lipovský. Dve minúty pred koncom II. tretiny založil prvý útok Žiliny rýchlu akciu a Buc zvyšoval už na 4:1. Keď sa už zdalo, že sa tretina skončí bez ďalšieho gólu, Barák pomedzi betóny druhýkrát prekonal Laca - 4:2.

Skaličania mali dobrý vstup do poslednej tretiny, keď Trška vsietil kontaktný gól. Žilinčania pridali, ale strelecké pokusy Kloudu a Dlouhého Lipovský zneškodnil. Skalický brankár sa vyznamenal aj pri závare pred jeho bránkou, keď sa ho snažil prekonať jeho menovec v žilinskom drese Adrián Lipovský. V 53. min výborne prihrával Drevenák Linetovi, ale gólman hostí bol aj tentokrát proti. V 55. min išiel na trestnú lavicu Trška, domáci po 44 sekundách vsietili gól, keď po nezištnej prihrávke Kloudu pálil do poloodkrytej bránky Tomas. Záver bol zdramatizovaný dvoma vylúčeniami Žiliny, avšak 43-sekundová početná prevaha o dvoch hráčov i power-play nepriniesla Skaličanom žiadny efekt. 

Hlasy:

Ján Neliba (tréner Žiliny): "Som rád, že sme po ťažkom zápase v Nitre, kde sme sa ťahali o body, dnes zvíťazili. Hráči Skalice sa napriek oklieštenej zostave snažili. Začiatok bol z našej strany trocha ospalý, potom sme si vypracovali viac šancí, dali góly a myslím si, že zápas sme zaslúžene vyhrali."

Štefan Mega (asistent trénera Skalice): "Do zápasu sme nastúpili bez piatich hráčov základnej zostavy. Nechceme sa vyhovárať, ale pri našom úzkom kádri je to dosť. Stretnutie rozhodli presilové hry, domáci využili tri, my len jednu. Žilina navyše vsietila gól aj v oslabení. Vo vyrovnanom zápase mali domáci viac streleckého šťastia, aj keď si myslím, že zápas vyhrali zaslúžene."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok