Nitra vyhrala v Martine vysokým rozdielom

TA3 SITA
20.10.2013 21:16

Martinčania mali opäť katastrofálny vstup do zápasu. V 2. min Kuzmovu strelu usmernil Hamrák jemným tečom do bránky a o tri minúty sa potom v presilovke Tománkova strela odrazila pred voľného Ordzovenského a Nitra už viedla 2:0.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 14. kolo:

MHC Mountfield Martin - HK Nitra 1:5 (0:2, 0:3, 1:0)

Góly: 41. M. Beran (Markovič) - 2. M. Hamrák (F. Kuzma, M. Bača), 5. Ordzovenský (R. Tománek, Piačka), 24. Pupák (Kmeč, P. König), 24. Stümpel (R. Tománek, Ordzovenský), 39. M. Kováčik (T. Chrenko)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: M. Bača (Nitra) 10 min za napadnutie krku a hlavy, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Stano - Brath, Snášel, 1500 divákov 

Zostavy:

Martin: Šúrek (24. Dzubina) - I. Ďatelinka, A. Novotný, Tupý, Matejka, Brcko, Smrek - Fujerík, M. Beran, Markovič - Rožník, Galamboš, Zlocha ml. - J. Cíger, Dírer, Themár - Šugár, J. Perniš

HK Nitra: Kristan (42. Zima) - Ordzovenský, P. König, D. Milo, Nádašdi, M. Bača, F. Kuzma - R. Tománek, Stümpel, H. Ručkay - M. Kováčik, T. Chrenko, L. Novák - Bajtek, M. Hamrák, Martin Segľa - Pupák, Kmeč, Piačka 

Martinčania mali opäť katastrofálny vstup do zápasu. V 2. min Kuzmovu strelu usmernil Hamrák jemným tečom do bránky a o tri minúty sa potom v presilovke Tománkova strela odrazila pred voľného Ordzovenského a Nitra už viedla 2:0. Domácich to vyviedlo z miery, naopak hostia po svojom pohodlnom vedení zápas kontrolovali. Zaujímavá bola 12. min, keď podnikli Fujerík s Markovičom zaujímavý výpad a z protiútoku potom netrafil Tománek odkrytú časť bránky. Aj úvod druhej tretiny vyšiel gólovo Nitranom. V 24. min Pupákova nahodená strela prešla Šúrekovi pomedzi betóny. Martinského brankára potom vystriedal Dzubina. Ten si však vôbec na puk nesiahol a už ho po 38 sekundách vyťahoval zo siete. Tománkova prihrávka pred bránku sa odrazila od Stumpela - 0:4.

V 28. min po súboji pri domácej striedačke povolilo plexisklo. Rozhodcovia poslali hráčov do šatní a druhá tretina sa dohrávala po jeho výmene. V 33. min mal výbornú príležitosť Ručkay, ale Dzubina bol pripravený. V 35. min sa opäť zaskvel svojím "semaforom" Dzubina, keď efektne chytil strelu Chrenka. Martinčania zvýšili aktivitu a prebudili aj divákov. Pri strelách Smreka a Fujeríka sa ukázal aj brankár Kristan. V 39. min unikla v oslabení dvojica Chrenko - Kováčik a druhý menovaný pridal piaty gól Nitry. Gólový pôst Martina proti Nitre ukončil až v 41. min v oslabení Beran - 1:5. "Corgoni" potom už dotiahli zápas do víťazného konca. 

Hlasy:

Daniel Babka (tréner Martina): "Po dvoch rýchlych úvodných góloch bolo ťažké sa vrátiť do zápasu. Tretí gól nás psychicky zlomil. Od začiatku sezóny máme problém s koncovkou, aj keď máme dostatok príležitostí, obvykle ide do vedenia súper. Neklesáme na duchu, v ďalších zápasoch sa pokúsime zabodovať."

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Obávali sme sa, že Martin po dvoch domácich prehrách pôjde za bodovým ziskom. Mali sme však dobrý vstup do zápasu. Bolo vidno, že po našich dvoch góloch na domácich spadla ´deka´. Odohrali sme zápas, ktorý sme mali celý pod kontrolou."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok