Slovenská "sedemnástka" remizovala s Hondurasom, inkasovala v závere

TA3 SITA
20.10.2013 17:42

Futbalisti slovenskej reprezentácie do 17 rokov remizovali 2:2 s rovesníkmi z Hondurasu v nedeľňajšom stretnutí na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.

Skóre zápasu otvoril v 20. min stredopoliar Hondurasu Rembrandt Flores. Po zmene strán sa v rozpätí desiatich minút dvakrát presadil útočník FC Nitra Tomáš Vestenický. Zisk bodu zabezpečil mladým Hondurasanom v nadstavenom čase po rohovom kope striedajúci Bodden.

Posledným súperom zverencov trénera Ladislava Pecka v rámci A-skupiny bude v stredu 23. októbra od 18.00 h SELČ domáca reprezentácia. 

MS hráčov do 17 rokov - A-skupina - nedeľa:

Slovensko "17" - Honduras "17" 2:2 (0:1)

Góly: 47. a 57. T. Vestenický - 20. R. Flores, 90.+ Bodden, ŽK: 44. Grič, 54. F. Lesniak, 78. A. Varga (všetci SR), rozhodoval: Abdou (Kat.) 

Zostavy:

Slovensko: Junas - Vodecký, Vavro, A. Varga, Kupec - F. Lesniak, Grič - Špalek (90.+ Slaninka), Hromada (70. Káčer), Haraslín - T. Vestenický (81. Chvátal)

Honduras: C. Hernández - K. Hernández, L. Santos, F. Medina (81. Bodden), A. Romero - D. García - Velásquez, Borjas (56. Steven Ramos), Alegría, R. Flores (70. K. Álvarez) - Elis

V úvode zápasu boli mladí Slováci aktívnejší ako ich súper. V 7. min obrana Hondurasu zblokovala strelu Haraslína z výhodnej pozície. O päť minút neskôr ten istý hráč prenikol do šestnástky, jeho prihrávku neumiestnil medzi tri žrde ani jeden z jeho spoluhráčov. Následne sa osmelili Hondurasania, Floresova strela spoza šestnástky si nenašla cestu do siete. V 16. min mohol otvoriť skóre Špalek, no jeho pokus z hranice pokutového územia zneškodnil brankár Hondurasu. Ako prvý sa z gólu radovali Hondurasania, v 20. min dorazil Flores do siete loptu, ktorú vyrazil brankár Junas po Elisovej strele - 0:1. Inkasovaný gól pribrzdil Slovákov v rozlete, Hondurasania ožili. V 31. min Velásquez prenikol cez Vavra a gólmana Junasa zachránila pravá žrď. O päť minút neskôr dostal loptu do siete kapitán Slovákov Hromada, asistent rozhodcu pred jeho zakončením odmával ofsajd. V 37. min zblokoval Elisovu gólovú strelu Vavro. V závere prvej časti hry sa neujali pokusy Haraslína ani Vavra. Slováci zahrávali v prvom polčase deväť rohových kopov, ich súper ani jeden.

Gólu sa mladí Slováci dočkali hneď po zmene strán. V 47. min Špalek prihral Vestenickému, ktorý strelou vonkajším priehlavkom z hranice šestnástky prekonal honduraského brankára a vyrovnal na 1:1. Útočník FC Nitra sa postaral o dokonalý obrat v 57. min, keď mu presnú prihrávku adresoval Hromada a Vestenický prudkou strelou napálil loptu k ľavej žrdi - 2:1. V 67. min hlavičkoval stopér Vavro mimo priestoru troch žrdí po Haraslínovom rohovom kope. Štvrťhodinu pred koncom duelu mal Vestenický možnosť zavŕšiť hetrik, z hranice pokutového územia neobstrelil brankára Hernándeza. V 78. min nevyužili Hondurasania šancu na vyrovnanie skóre, pred Junasom neuspel Ramos. V závere stretnutia hlavičkoval Elis po Romerovom centri tesne vedľa ľavej žrde Junasovej bránky. Hondurasania vyrovnali v nadstavenom čase, po zmätku v pokutovom území určil podobu konečného výsledku striedajúci Bodden - 2:2. Počas záverečného tlaku Slovákov sa nepresadili Káčer ani Chvátal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok