Zlaté Moravce zúročili proti Žiline ofenzívnu náladu a bojovnosť

TA3 SITA
19.10.2013 20:24

Úvodné dejstvo prinieslo obojstranne bojovný a ofenzívne ladený futbal. V závere prvej štvrťhodiny Paur šikovne uvoľnil Škvarku, jeho strelu v poslednej chvíli zablokoval Majerník. Z protiútoku po Mazanovom centri do pokutového územia Szabóovi chýbal povestný krok.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 14. kolo - sobota:

FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 2:0 (1:0)

Gól: 29. Pintér, 60. P. Mazan, ŽK: 43. T. Majtán, 57. Škvarka (obaja Žilina), rozhodujú: Vlk - R. Sluk, Ádám, 1410 divákov

Zostavy:

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Pavol Majerník, Pintér, Chren - P. Sabo (87. Peter Farkaš) - P. Mazan, M. Babic (90. Bernáth), Bolinha, Pribula (76. A. Candrák) - L. Szabó

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Gergel - Pečovský - J. Mihalík, Paur (64. Guba), Škvarka, Pich (79. Škriniar) - T. Majtán (46. Jelič)

Úvodné dejstvo prinieslo obojstranne bojovný a ofenzívne ladený futbal. V závere prvej štvrťhodiny Paur šikovne uvoľnil Škvarku, jeho strelu v poslednej chvíli zablokoval Majerník. Z protiútoku po Mazanovom centri do pokutového územia Szabóovi chýbal povestný krok. V 19. min si Mabouka narazil loptu so Škvarkom, aby jeho prudkú strelu z uhla kryl Kuciak. V 28. min poslal dobrý center do pokutového územia Mihalík, k lopte sa dostal Pich, jeho hlavičku však pozorný Kuciak na dvakrát skrotil. V 29. min Mazanovu prudkú strelu z rohu šestnástky Dúbravka vytlačil na rohový kop, ten rozohral Pribula, na hranici malého vápna sa najlepšie zorientoval Pintér a prudkou hlavičkou poslal domácich do vedenia - 1:0. V 34. min Mazan nabil Babicovi, ktorý však z hranice šestnástky prestrelil.

Po zmene strán začali hostia ofenzívne, avšak ich snaha končila na hranici šestnástky. V 52. min Pribula priťukol Sabovi, ktorý spoza šestnástky nenamieril presne. Na opačnej strane sa Pich uvoľnil cez Pavlendu, pozorný Kuciak sa však nenechal prekvapiť. Z následného protiútoku si Babic šikovne narazil s Pribulom, v ideálnej príležitosti trestuhodne prestrelil bránku. V 60. min domáci predviedli parádnu akciu po osi Babic - Szabó s golovou koncovkou Mazana - 2:0. V 62. min mal kontaktný gól na hlave Paur, ktorého však efektným zákrokom vychytal Kuciak. Od tochto momentu hostia vsadili všetko na jednu kartu, ale strelecké príležitosti si vypracovať nedokázali. Naopak, boli to domáci, ktorí mohli skórovať tretí krát v 83. min, Mazanovej strele však chýbali centimetre. Keď v 90. min sa nedokázal presadiť ani striedajúci Jelič, stretnutie sa skončilo dvojgólovým víťazstvom ViOn-u.

Hlasy:

Dušan Liba (tréner Zlatých Moraviec): "Mali sme problémy, lebo nám vypadli traja hráči základnej zostavy. Som rád, že tí, ktorí dostali šancu, sa jej chopili. Dali sme dva pekné góly, a preto si myslím, že naše víťazstvo je zaslúžené."

Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Zaslúžené víťazstvo domácich. Dali do stretnutia viac srdiečka. Skórovali zo štandardky a dostali sa do stretnutia. Z našej strany to bolo slabé, nesystémové a chýbalo nám aj to srdiečko."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok