Seničania prelomili smolu a v Dunajskej Strede zvíťazili

TA3 SITA
19.10.2013 18:42

Corgoň liga dnes pokračuje ďalšími zápasmi 14. kola. Seničania, ktorí nevyhrali už päť ligových zápasov v rade a gól nestrelili 345 minút, mali dobrú možnosť ukončiť túto sériu. V 14. kole totiž nastúpili na ihrisku poslednej Dunajskej Stredy.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 14. kolo - sobota:

FK DAC 1904 Dunajská Streda - FK Senica 0:2 (0:0)

Góly: 58. Tsoumou, 75. T. Kóňa, ŽK: 19. Antunovič, 35. Mesanovič - 25. Tsoumou, 71. P. Pavlík, ČK: 40. Antunovič po druhej ŽK, 72. Belic (obaja DAC) za faul, rozhodovali: Pavlík - Cuninka, Bóllo, 1220 divákov 

Zostavy:

D. Streda: Belic - Vitório da Silva, D. Hudák, Matúš, L. Beňo - Boya (70. Steinhübel) - E. Ujlaky, Antunovič, M. Sedlák (46. Kwin Amban) - Michal Gašparík, Mesanovič (57. Szarka)

Senica: Šulla - Habánek (37. J. Križko), P. Pavlík, Brabec, P. Čermák - Jaroslav Diviš (59. M. Zeman), T. Kóňa, Jirásek, Kalabiška - Hiago, Tsoumou (88. Komara) 

Prvá pätnásťminútovka priniesla bojovný futbal medzi šestnástkami, ale s chybami na oboch stranách. Na začiatku druhej desaťminútovky vystrelili na bránku Pavlík a Kalabiška, ale bez väčšieho ohrozenia. V 30. min po súboji nešťastne spadol na rameno Habánek, ktorého museli vystriedať. V 35. min faulovali hostia pred šestnástkou Mesanoviča, avšak práve on dostal žltú kartu za hru rukou. V 40. min po faule na Jiráska videl druhú žltú kartu v stretnutí Antunovič a zamieril pod sprchy. Prvý polčas sa skončil strelou Kóňu, ktorú domáci gólman Belic bezpečne chytil.

Oslabení domáci sa od druhého polčasu stiahli na vlastnú polovicu, vpredu sa snažil osamotený Mesanovič. Obrana DAC vydržala do 58. min, keď skóre zápasu otvoril Tsoumou. O minútu neskôr po spätnej prihrávke mohol zvýšiť Kóňa, nastrelil však brvno bránky domácich. Málovídaná situácia nastala v 72. min. Po získaní lopty išiel na domácu bránku Tsoumou, pred šestnástkou ho fauloval brankár Belic, ktorý dostal červenú kartu. Jeho miesto v bránke zaujal obranca Matúš, keďže Dunajská Streda už mala vyčerpané všetky striedania. V 75. min zahrávali hostia priamy kop, Matúš loptu len vyrazil pred Kóňu, ktorý zvýšil na 2:0 pre hostí. V posledných minútach to ešte skúšali hosťujúci Kóňa aj Hiago, ale ich pokusy leteli nad svätyňu 

Hlasy:

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Dnes boli karty rozdané tak, že Senica musí vyhrať za každú cenu, čo sa aj stalo. K zápasu viac nemôžem povedať, lebo by som dostal trest. Radšej budem ticho, gratulujem súperovi. Senica sa potrebovala po piatich zápasoch chytiť a Dunajská Streda je na to ideálny súper."

Eduard Pagáč (tréner Senice): "Zápas bol pre nás dôležitý. Potrebovali sme streliť gól. Dnes sme dali dva a žiadny neinkasovali. Pre nás je to veľmi dôležité víťazstvo. Začiatok bol rozpačitý, ale potom sme dominovali a zaslúžene vyhrali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok