Košice potvrdili v Martine rolu lídra Extraligy

SITA
18.10.2013 22:15

Proti favoritovi začali Martinčania opatrne. Aj líder súťaže v úvode nechával svoje zbrane zaistené. Prvú šancu si v 11. min vypracoval Nagy, ale Šúrek mal betóny pripravené. Gól nepadol ani po strelách martinského Ďatelinku v presilovke v 13. min a košického Hrnku na opačnej strane v 16. min.

Košice potvrdili v Martine rolu lídra Extraligy
TASR

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 13. kolo:

MHC Mountfield Martin - HC Košice 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Góly: 35. M. Beran (Markovič, Fujerík) - 33. Cebák, 39. R. Jenčík (T. Marcinko, M. Takáč), 59. Marek Slovák (Spilar, Cebák)

Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Gavalier, Tornay, 1800 divákov

Zostavy:

Martin: Šúrek - I. Ďatelinka, A. Novotný, Tupý, Matejka, Brcko, Smrek - Fujerík, M. Beran, Markovič - Rožník, Galamboš, Zlocha ml. - J. Cíger, Dírer, Themár - Šugár, Pokrivčák, J. Perniš

Košice: Hylák - Kolba, Macejko, Martin Chovan, Štrbák, Cebák, Šeda, Takáč - Spilar, Marek Slovák, L. Nagy - Bicek, Češík, Sojčík - Hrnka, P. Bartoš, R. Konečný - Jokeľ, T. Marcinko, R. Jenčík 

Proti favoritovi začali Martinčania opatrne. Aj líder súťaže v úvode nechával svoje zbrane zaistené. Prvú šancu si v 11. min vypracoval Nagy, ale Šúrek mal betóny pripravené. Gól nepadol ani po strelách martinského Ďatelinku v presilovke v 13. min a košického Hrnku na opačnej strane v 16. min. Nová martinská posila, 21 ročný útočník Rožník zaujal v 18. min, keď sa dravo predral pred brankára Hyláka, ale zakončiť už nestačil. Po bezgólovej prvej tretine vstúpili do druhej časti lepšie "oceliari". V 22. min Sojčík vyskúšal postreh Šúreka a ten sa nedal prekvapiť. O minútu neskôr sa v dobrej pozícií ocitol Jokeľ, ale martinský brankár mal na ľade pohotovo položené betóny. V 25. min sa pred Šúreka preštrikoval Spilar, ale domáci gólman bol pozorný. Krátko nato pohrozili "kosačky", v rozpätí piatich sekúnd hneď dvakrát ohrozili košickú bránku, ale Dírerovi a Cígerovi zmaril úmysel Hylák. Diváci stále čakali na úvodný gól, ktorý prišiel až v 33. min, keď Cebákom nahodený puk od modrej čiary nešťastne pustil za svoj chrbát Šúrek - 0:1. O 133 sekúnd neskôr však bolo vyrovnané. Markovič našiel pred bránkou voľného Berana, ktorý prekonal Hyláka - 1:1. Posledné slovo v druhej tretine patrilo hosťom. V 39. min sa najlepšie v skrumáži pred domácou bránkou zorientoval Jenčík - 1:2.

V tretej tretine bol Martin favoritovi viac ako vyrovnaným súperom. V 41. min bol Brcko sám pred Hylákom, ktorý však zachránil svoj tím od pohromy. To isté sa stalo aj v 46. min, keď zlikvidoval Thémarov bekhend i následnú strelu Dírera. Domáci sa všemožne usilovali o vyrovnanie, boli aktívnejší, hrali nadoraz, ale v koncovke zlyhali. Košice sa spoliehali na brejky. V 55. min išli dvaja Košičania na jedného domáceho obrancu, ale Sojčík po prihrávke od Biceka neskóroval. Martinský tréner sa 98 sekúnd pred koncom tretej časti po time-oute odhodlal k power-play, ale namiesto vyrovnania nastal presný opak. Slovák 75 sekúnd pred treťou sirénou poslal puk do prázdnej martinskej bránky a spečatil víťazstvo Košíc 3:1. 

Hlasy: 
Daniel Babka (tréner Martina): "V prvej tretine sme hrali takticky, nepúšťali sme sa do otvoreného hokeja, ale snažili sme sa eliminovať súpera, aby sa nedostával do extra veľkých šancí. V druhej tretine sme zlepšili hru smerom dopredu, a keby sme strelili vedúci gól, zápas by sa inak vyvíjal. V tretej tretine sme boli veľmi blízko k vyrovnaniu, ktoré doslova viselo na vlásku pri šanciach Brcka a Dírera - ten nastrelil žŕdku. Nový hráč Rožník naznačil potenciál, ale ešte je predčasné ho hodnotiť."

Anton Tomko (tréner Košíc): "Rozhodol náš tretí gól pri hre Martina pri hre bez brankára. Do polovice zápasu sme boli lepším mužstvom, mali sme územnú prevahu, ale po našom prvom góle sme sa trochu uspokojili a Martin vyrovnal. Škoda, že sa nám nepodarilo odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov už skôr, a tak to bolo dramatické do samého konca. Víťazstvo sme si však zaslúžili, lebo počas väčšiny stretnutia sme mali prevahu. Hráčom sa chcem poďakovať za bojovnosť a obetavosť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok