Šupler zaznamenal na lavičke Zvolena prvú výhru

SITA
18.10.2013 22:09

V prvej tretine boli aktívnejší domáci hokejisti, ktorí častejšie strieľali, dobre kombinovali, ale rodáka zo Zvolena v trenčianskej bránke Lašáka nemal kto dostatočne preveriť. V 13. min sa naskytol Čankymu voľný stred v útočnom pásme, ale koncovka mu nevyšla podľa predstáv.

Šupler zaznamenal na lavičke Zvolena prvú výhru
TASR

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 13. kolo:

HKM Zvolen - Dukla Trenčín 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Góly: 32. Brabenec (Juraško, M. Šimko), 56. Hraško (P. Zuzin, Brabenec) - 28. Komínek (Mikula, Rastislav Pavlikovský)

Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Jobbágy, V. Smerek, 1256 divákov 

Zostavy:

Zvolen: M. Šimko - L. Pokovič, Juraško, Hraško, Pichnarčík, Ťavoda, J. Mucha - P. Zuzin, Brabenec, Michal Chovan - Škvaridlo, Podkonický, V. Baláž - Puliš, M. Jurík, Ľ. Zuzin - Síkela, Čanky, Martin Ďaloga

Trenčín: J. Lašák - R. Lintner, M. Nemčík, Čerešňák, Novajovský, Ďurčo, Pozník - Komínek, Rastislav Pavlikovský, Mikula - Kútny, O. Rusnák, L. Klíma - Troliga, T. Klíma, D. Hudec - Vaculin, Nemček, Michal Hlinka 

V prvej tretine boli aktívnejší domáci hokejisti, ktorí častejšie strieľali, dobre kombinovali, ale rodáka zo Zvolena v trenčianskej bránke Lašáka nemal kto dostatočne preveriť. V 13. min sa naskytol Čankymu voľný stred v útočnom pásme, ale koncovka mu nevyšla podľa predstáv. Príležitosti sa poslednému tímu extraligy naskytli až v následnej presilovke, Mucha to skúšal od modrej a z dorážky nebol úspešný ani Chovan. V 15. min neuspel ani Juraško zblízka. Hostia pohrozili Lintnerom a Rusnákom o dve minúty neskôr, ale Šimko sa nemusel príliš zapotiť. Na konci úvodnej dvadsaťminútovky to skúšali na dobrého Lašáka Puliš aj Hraško, ale bezgólový stav nezmenili. V strednej časti hry viac ako tisíc divákov videlo dva góly. Do vedenia išli prekvapivo Trenčania. V 28. min strieľal z ľavej strany Mikula, Šimko puk iba vyrazil napravo, kde z dorážky skóroval pohotový Komínek. Zvolenčanom sa podarilo vyrovnať v presilovke v 32. min. Na začiatku akcie bol brankár Šimko, cez Juraška sa dostal puk k Brabencovi, ktorý z pravého kruhu efektne zakončil, keď poslal puk pod hornú žŕdku - 1:1. Potom ešte zaujali dve šance na oboch stranách. Pred gólmanmi sa nepresadili Mikula a Ďaloga. Nepríjemný okamih prišiel pre majstra v 37. min. Michal Chovan dostal puk do kolena a odkrivkal na striedačku.

V tretej tretine sa však objavil na ľade a dohral zápas. Domáci tím sa snažil strhnúť vedenie na svoju stranu hlavne v 45. min počas presilovky, ale jedinú vážnejšiu strelu vyslal od modrej iba Mucha. Tento obranca sa ocitol v šanci aj o dve minúty neskôr, ale netrafil puk do odkrytej časti bránky. Aktívny Chovan prešiel pekne pred Lašáka v 52. min, ale ani on nenašiel účinný recept. Zvolen sa napokon dočkal v 56. min, keď sa ujala strela Hraška spoza kruhu, pričom puk zmenil smer po nešťastnom teči obrancu Dukly. Trenčania sa napokon v závere nedostali k hre bez brankára, pretože sa oslabili pre vyšší počet hráčov na ľade. 

Hlasy:

Július Šupler (tréner Zvolena): "Bol to vyrovnaný zápas, nechýbala taktická disciplína a majstrovstvo. V hokeji rozhodujú detaily. Som rád, že sme vyhrali, pretože chlapci to potrebujú, hlavne z psychického hľadisku potrebujú brať sebavedomie aj hernú istotu. Chcem pochváliť celý kolektív, pretože mu nechýbal pracovný duch a vôľa po víťazstve. Verím, že chalani budú aj naďalej na sebe tvrdo pracovať."

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Veľmi ťažko sa mi hodnotí toto stretnutie, pretože prehrali sme rovnakým výsledkom a rovnakým scenárom ako na domácom ľade v Trenčíne. A myslím si, že sme aj dostali gól v rovnakej minúte. Bol to takticky vedený zápas, disciplinovaný, moji chalani dodržiavali stanovené pokyny a neboli sme horším mužstvom. Dostali sme však dva tečované góly, čo mi je ľúto, pretože minimálne bod sme si zaslúžili. Šťastie sa však priklonilo na stranu domácich, a preto ideme zo Zvolena bez bodu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok