Tréner San Marína skončil po 15 rokoch vo funkcii a s jedinou výhrou

TASR
18.10.2013 16:27

Tréner futbalovej reprezentácie San Marína Giampaolo Mazza skončil po pätnástich rokoch vo funkcii, počas ktorých jeho zverenci odohrali 76 súťažných zápasov a získali v nich jediný bod za remízu.

Tréner San Marína skončil po 15 rokoch vo funkcii a s jedinou výhrou
SITA

Mazza sa s tímom rozlúčil domácou prehrou s Ukrajinou 0:8 v kvalifikácii MS 2014. "Ľutujem iba to, že sme nevyhrali súťažný zápas, ale som hrdý, že sme nikdy nenastúpili s naturalizovaným hráčom. Tím sa v posledných rokoch zlepšil a hráme s odvahou," agentúra Reuters citovala najdlhšie pôsobiaceho reprezentačného trénera v Európe.

Mazza nastúpil na lavičku San Marína, ktoré má len okolo 32.000 obyvateľov, v roku 1998 a viedol ho počas ôsmich kvalifikačných cyklov. Jeho zverenci však vo všetkých skončili na poslednom mieste ich skupiny. Jediný bod v 76 súťažných dueloch získali v roku 2001 po remíze v kvalifikácii s Litvou 1:1, čo bol pre nich senzačný výsledok.
San Maríno viedol celkovo v 85 dueloch, v ktorých jeho tím zložený z poloprofesionálov vyhral iba raz - v roku 2004 v príprave nad Lichtenštajnskom 1:0. O rok neskôr remizoval s rovnakým súperom 2:2, čo je jediný duel, v ktorom futbalový trpaslík strelil viac ako jeden gól. Najväčšiu prehru 0:13 zaznamenal doma proti Nemecku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok