Žilina tretí raz v rade jesenným majstrom

SITA, TA3
27.11.2011 00:01

Jesenným majstrom vo futbalovej Corgoň lige 2011/2012 sa stali v sobotu hráči MŠK Žilina, ktorí v 18. kole pod Dubňom vyhrali nad Banskou Bystricou 3:1.

Žilina tretí raz v rade jesenným majstrom

MŠK Žilina - Dukla Banská Bystrica 3:1 (1:1)

Góly: 2. Barčík, 55. Marcel Ondráš, 87. Pečovský - 44. B. Ľupták, ŽK: 50. Marcel Ondráš, 53. Deza, 90. Zd. Štrba - 55. T. Hučko, ČK: 28. Rejdovian (Banská Bystrica), rozhodovali: Jaška - T. Somoláni, Tomčík, 1812 divákov

Zostavy:

Žilina: M. Krnáč - S. Angelovič, Piaček, Marcel Ondráš, Patrik Mráz (76. V. Leitner) - Zd. Štrba, Pečovský - Pich, Barčík, Deza (62. Gergel) - M. Ceesay (86. Mihálik)
Banská Bystrica: Belic - M. Pančík, Poljovka, Chupáč, T. Hučko - Marek Hlinka, Brašeň (71. M. Turňa)- B. Ľupták (88. Faško), Považanec (81. Uškovič), Rejdovian - Jakubko


Po dvoch remízach v Trnave a Trenčíne sa domáci Žilinčania chceli rozlúčiť víťazne s jesennou časťou. Prvý gól videli diváci už v 70. sekunde zápasu, Pečovský nádherne vysunul do voľného priestoru v strede ihriska Barčíka a ten svoju šancu premenil - 1:0. Na konci 10. minúty mohli Žilinčania viesť už o dva góly. Po rohovom kope sa dostala odrazená lopta k Pichovi a ten ju napálil pomedzi hráčov do žrde Belicovej bránky. Hostia po inkasovanom rýchlom góle dlho nemohli nájsť herné tempo. Naopak, hráči MŠK to skúšali z brejkov i strelami z rôznych vzdialeností. V 19. min poslal Pečovský ďalekonosnú strelu približne z 30 metrov, ktorá letela tesne ponad hornú žrď. V 23. min kopali Bystričania priamy kop, Považanec poslal peknú strelu ponad múr, ale aj ponad bránku. V 28. min zastavil Rejdovian v pokutovom území prenikajúceho Angeloviča, za čo dostal červenú kartu. Nariadenú jedenástku však Patrik Mráz nepremenil, brankár Belic jeho strelu do stredu bránky vyrazil pred seba. Minútu pred polčasovou prestávkou hostia vyrovnali. Strelu Branislava Ľuptáka tečoval jeden zo žilinských stopérov, zmenil jej smer a letela do odkrytej časti Krnáčovej bránky - 1:1.

Desať minút po zmene strán išli Žilinčania opäť do vedenia. Štandardnú situáciu rozohral Patrik Mráz, v šestnástke sa dobre zorientoval stopér Marcel Ondráš a zblízka poslal loptu do siete - 2:1. V 66. min sa individuálne presadil v pokutovom území Banskej Bystrice Momodou Ceesay, zblízka však tesne minul bránku. O minútu neskôr zaútočil na opačnej strane Jakubko, jeho strelu z uhla musel Krnáč likvidovať na dva razy aj s pomocou Ondráša. V 74. min Gergel nepresne rozohral a Hlinka ďalekonosnou strelou opečiatkoval hornú žrď žilinskej bránky. Obrovskú šancu mali "šošoni" v 83. min, striedajúci Leitner hlavou vysunul Ceesaya do brejku, ten prekonal brankára Belica, ale vracajúci sa Chupáč obetavo vykopol loptu z bránkovej čiary. O osude stretnutia definitívne rozhodol v 87. min Pečovský, ktorý z hranice veľkého vápna trafil presne k pravej žrdi - 3:1.

Hlasy:
Ľuboš Nosický (tréner MŠK Žilina): "Snažili sme sa prehusťovať stred poľa a vyrážať do protiútokov, čo sa nám aj darilo. Zlomovým bodom bola podľa mňa jedenástka, ktorú sme zahodili a následne sme zneisteli. Po teči sme dostali gól. Pred druhým polčasom sme si povedali, že musíme hrať trpezlivo, to nám aj vyšlo. Dali sme gól a zvládli duel k našej spokojnosti."

Štefan Zaťko (tréner Dukly Banská Bystrica): "Vedeli sme, že to bude náročné stretnutie. Mali sme v hre trhliny, za ktoré nás súper potrestal. Do toho sme dostali červenú kartu a potom už bolo ťažké držať krok s takým súperom ako je Žilina."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok