Slovenská sedemnástka utrpela debakel s mladými Brazilčanmi

TASR, TA3
17.10.2013 17:03

Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov utrpela debakel 1:6 s Brazíliou v jej úvodnom zápase základnej A-skupiny na majstrovstvách sveta v Spojených arabských emirátoch.

Zverenci trénera Ladislava Pecka inkasovali prvýkrýt na štadióne Mohammeda Bin Zayeda v Abú Zabí v 9. minúte z kopačky Mosquita, rovnaký hráč premenil v 31. minúte penaltu po zákroku slovenského brankára Martina Junasa na Nathana. V nadstavenom čase trafil tretíkrát do slovenskej siete Nathan. V druhom polčase samba favorita pokračovala, góly Nathana, Cai a tretí Mosquita len demonštrovali prevahu výberu kouča Alexandre Galla. V drese Peckovcov v 68. minúte na 1:5 znížil Denis Vavro.

Mladí Slováci najbližšie v A-skupine budú čeliť na rovnakom štadióne v nedeľu 20. októbra o 15.00 SELČ Hondurasu, v stredu 23. októbra ich vyzve domáci výber SAE (18.00).

MS hráčov do 17 rokov, A-skupina:
Brazília - Slovensko 6:1 (3:0)
Góly: 17., 31. a 70. Mosquito (druhý z 11 m), 45.+2 a 52. Nathan, 56. Ciao - 68. Vavro, ŽK: Gustavo, Boschilia - Varga, Haraslín, Kupec, rozhodovali: Rodriguez - Torrentera, Quintera (všetci Mex.)
zostavy a striedania:
Brazília: Marcos - Auro, Lucas, Eduardo, Abner - Danilo (74. Kenedy), Gustavo (46. Maia), Nathan (67. Indio), Boschilia - Caio, Mosquito
Slovensko: Junas - Kadlec, Vavro (78. Chvátal), Varga, Kupec - Špalek - Hromada, Lesniak, Čmelík (46. Grič), Haraslín - Vestenický (46. Káčer)

V turnajovej premiére začali Slováci sústredene, v prvej štvrťhodinke sa súperi len oťukávali. Slováci si zapísali aj prvú strelu, hlavička tiesneného Vestenického ale bola nepresná. Potom však prebrali opraty zápasu favoriti z Južnej Ameriky, hrali dospelejší futbal, boli rýchlejší, tvrdší v osobných súbojoch, pokojnejší pod tlakom v práci s loptou a kombinačnejší. "Kanárici" udreli gólovo z prvej strely v zápase, po sérii chýb v slovenskej defenzíve a po rýchlom úniku Nathana na ľavej strane jeho center medzi nohy Junasa poslal z päťky do siete Mosquito. Vyrovnať mohol hneď Hromada, jeho peknú strelu z 20 metrov krásnym zákrokom vyrazil na roh Marcos. Po polhodine hry fauloval v pokutovom území brankár Junas Nathana a Mosquito s prehľadom penaltu premenil. Už v nadstavenom čase prišla po slovenskej hrubej chybe v obrane ďalšia moderná a rýchla akcia Brazílčanov a Nathan tvrdou strelou zvýšil na 3:0.

Tréner Pecko do druhého dejstva poslal dvoch nových hráčov, ale obraz hry sa nezmenil. Slováci nevedeli udržať loptu na kopačkách, prihrávky mali nepresné, Brazílčania im lopty bez problémov odoberali a útočili s mnohými hráčmi. V 48. minúte odmietol hetrik Mosquito, ktorý trafil v úniku len ľavú tyč slovenskej brány, ale v 52. minúte už na hrozivých 4:0 zvýšil Nathan, ten iba doklepol center z ľavej strany, ktorý prešiel cez celú slovenskú obranu. A brazílska samba pokračovala, v 56. minúte z rohu šestnástky tvrdo napriahol Caio a nádherne trafil horný roh Junasovej brány - 5:0. V 68. minúte ale prišla druhá výborná akcia Slovákov v zápase, technický a dôrazný Haraslín na ľavej strane rozvrátil brazílsku obranu, spätným centrom našiel Hromadu, ktorý sa otočil okolo obrancu, vystrelil a Marcosom vyrazenú loptu nekompromisne vrátil do brány Vavro. Krátky výpadok Brazíliu naštartoval, najprv ešte po obrovskom obliehaní päťky trafili jej hráči len žrď, no po rýchlej akcii v 70. minúte hetrik zavŕšil rutinérsky Mosquito po skvelej prihrávke Boschiliu. Do konca zápasu sa už skóre nezmenilo, Brazília zaslúžene získala vysokú výhru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok