Lunqvist vychytal triumf nad Washingtonom, Anaheim natiahol víťaznú sériu

TASR
17.10.2013 10:49

Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Washingtonu Capitals 2:0 a zaznamenali tak len druhú výhru v sezóne. Hrdinom duelu bol švédsky brankár hostí Henrik Lundqvist, ktorý zlikvidoval všetkých 22 striel súpera a dosiahol svoj prvý shutout sezóny a celkovo 46. v kariére.

Lunqvist vychytal triumf nad Washingtonom, Anaheim natiahol víťaznú sériu
TASR

O góly jazdcov sa postarali v rozpätí dvoch minút druhej tretiny John Moore a Ryan Callahan. V druhom štvrtkovom stretnutí zvíťazil Anaheim na domácom ľade nad Calgary 3:2. O víťazný gól sa v 37. minúte postaral fínsky veterán Teemu Selänne. Pre "káčerov" to bolo už piate víťazstvo zo šiestich tohtosezónnych duelov a zároveň piate v sérii, vďaka čomu figurujú na tretej priečke Západnej konferencie.

Jazdci z New Yorku prerušili nepríjemnú trojzápasovú sériu prehier, počas ktorej inkasovali 20 gólov. Proti Washingtonu si však verili, pretože sa im v poslednom čase na tohto súpera mimoriadne darí. Lundqvist nedostal od Capitals gól v treťom zápase po sebe, pretože v play-off minulého ročníka vychytal proti tomuto tímu nulu v dueloch šesť a sedem prvého kola. "Veril som, že tu vyhráme aj napriek zlému vstupu do sezóny," povedal švédsky brankár, ktorý chytil všetkých 22 striel Caps a ďalších 22 zblokovali obrancovia. Tím podržal najmä v prvej tretine, kedy mali domáci 55 sekundovú presilovku piatich proti trom. Hostia rozhodli o víťazstve v druhej tretine, ktorú mali v réžii a vyhrali na strely 21:6. Skóre otvoril pri hre štyroch proti štyrom obranca Moore a o dve minúty kapitán Callahan zvýšil na 2:0. "V presilovke o dvoch hráčov netrafil Ward prázdnu bránku. Ak by sme išli do vedenia, bol by to iný zápas," povedal tréner Washingtonu Adam Oates. Viac ako tretinu striel Capitals vyslal na bránku súper Alexander Ovečkin, ale neujal sa ani jeden z jeho ôsmich pokusov. Rangers začali sezónu dlhou sériou zápasov vonku, prvýkrát sa predstavia doma až 28. októbra proti Montrealu.

O piatom víťazstve Anaheimu v rade rozhodol svojim prvým gólom v sezóne fínsky veterán Teemu Selänne. Po nahrávke Jakoba Silfverberga využil 43-ročný veterán nájazd na brankára Joeya MacDonalda a zvýšil skóre v zápase s Calgary na 3:1. Paradoxne tesne predtým zlomil hokejku a krátko pred gólom mu spoluhráči z lavičky podali novú. "Niekedy musíte mať aj šťastie," povedal legendárny Fín, ktorý v zápase zlomil dve hokejky. "Nemám ich veľa to mi verte," smial sa Selänne, ktorý v 73 zápasoch proti Calgary zaznamenal 82 bodov. "Musíme však priznať, že sme dnes nehrali dobre. Teší nás jedine víťazstvo," dodal.

"Plamene" prestrieľali domácich v pomere 35:22, ale brankára Viktora Fastha prekonali len dvakrát. Anaheim vyhral z prvých šiestich zápasov päť, čo sa mu podarilo prvýkrát v histórii. Ducks však majú na čom pracovať, veď sú na poslednom mieste vo využívaní presiloviek, keď z 23 príležitostí skórovali len raz. "Ani by som to nenazval presilovkami, hrozné čo predvádzame. Je to skôr vtip. Žiadne sebavedomie, žiadne strely, stále vymýšľame nejaké efektné akcie. Nedá sa na to pozerať, nič pre deti," kritizoval presilovky Anaheimu Selänne, ktorý strelil svoj 108. víťazný gól v kariére a v historických tabuľkách je o gól za piatym Brendanom Shanahanom. Ducks vyhrali nad Calgary 17. zápas po sebe, naposledy nestačili na tohto súpera 19. januára 2004.

sumáre:

WASHINGTON - NY RANGERS 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Góly: 33. Moore (Richards, McDonagh), 34. Callahan (Richards, Brassard). Brankári: Holtby - Lundqvist, strely na bránku: 22:36.

<iframe src="http://video.nhl.com/videocenter/embed?playlist=2013020094-X-h" frameborder="0" width="640" height="395"></iframe>

ANAHEIM - CALGARY 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Góly: 4. Penner (Getzlaf, Allen), 15. Palmieri, 37. Selänne (Silfverberg) - 17. Stempniak, 45. Hudler (Russell, Colborne). Brankári: Fasth - MacDonald, strely na bránku: 22:35.

<iframe src="http://video.nhl.com/videocenter/embed?playlist=2013020095-X-h" frameborder="0" width="640" height="395"></iframe>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok