Piešťany zdolali Žilinu najtesnejším výsledkom

SITA
15.10.2013 21:12

Žilinčania po dvoch domácich prehrách vstúpili aktívnejšie do zápasu. V 4. min mal na hokejke prvý gól Varga, ale gólman hostí Tomek bol proti. Ďalšia príležitosť prišla v 9. min, keď center prvého útoku Klouda opäť mieril len do betónov Tomeka.

Piešťany zdolali Žilinu najtesnejším výsledkom
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 12. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - ŠHK 37 Piešťany 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 16. Melichárek (V. Nemec, S. Saliji)

Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Bogdaň, Smrek, 1053 divákov

Zostavy:

Žilina: M. Laco - Rúfus, Marcel Šterbák, Dlouhý, Sluka, Ostrčil, Bajaník - T. Varga, Klouda, D. Buc - F. Macejka, Linet, Drevenák - Dornič, Valášek, F. Novák - Čavrk, Jarab, Kropáč

Piešťany: T. Tomek - R. Filip, Bučka, A. Drgoň, Brňák, Biro, Škadra, A. Hruška, Cuník - Melichárek, V. Nemec, S. Saliji - Šišovský, Lelkeš, J. Ručkay - M. Bartánus, Mišura, Lušňák - Haring, Holovič, Toman

Žilinčania po dvoch domácich prehrách vstúpili aktívnejšie do zápasu. V 4. min mal na hokejke prvý gól Varga, ale gólman hostí Tomek bol proti. Ďalšia príležitosť prišla v 9. min, keď center prvého útoku Klouda opäť mieril len do betónov Tomeka. Hostia odpovedali v 14. min neúspešným pokusom Holoviča. V 16. min však využili hráči Piešťan početnú prevahu pri vylúčení Drevenáka a Melichárek po 29. sekundách dostal "havranov" do vedenia.

Druhá tretina bola o vylúčeniach. Presilovky nevyužili hostia ani Žilinčania. "Vlci" mali najväčšiu možnosť vyrovnať v 34. min, keď mali 109 sekúnd početnú prevahu piatich proti trom, ale ani tú nezužitkovali. V závere tretiny Piešťany pritlačili, v poslednej minúte bol Rúfus nútený posunúť bránku, a tak Žilina dohrávala na konci tretiny v početnej nevýhode.

V tretej tretine sa snažila Žilina niečo urobiť s výsledkom. V 43. min mieril Drevenák mimo Tomekovej bránky. V následných minútach to bolo opäť o vylúčeniach, ale početnú prevahu nevyužili domáci ani hostia. Jedinú príležitosť, ktorá stojí za zmienku, bola strela Haringa v 54. min. Žilinčania sa miesto záverečného náporu nechali vylúčiť a napokon po tretí krát, i keď futbalovým výsledkom, v domácom prostredí prehrali.

Hlasy:
Jan Neliba (tréner Žiliny): "V dôležitých momentoch sme nepremenili šance, či už Varga, ale aj presilovka piatich proti trom bola neefektívna. V tretej tretine sme sa snažili o vyrovnanie, ale Piešťanom dobre zachytal Tomek. Keď nedáme doma gól, nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Chceme však bodovať už v najbližšom zápase proti slovenskej dvadsiatke."

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Ukázalo sa, že vonku sa nám hrá lepšie ako doma. V našom pomalšom štarte bola Žilina aktívnejšia. My sme sa ubránili v oslabení o dvoch hráčov, čo nás nabudilo. V tretej tretine sme sa rozhodli brániť, hráči bojovali a podržal nás brankár Tomek. I keď sme vyhrali iba o gól, víťazstvo teší."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok