Skalica preťala víťaznú šnúru Trenčínu

TA3 SITA
15.10.2013 20:59

V prvej časti hrali mužstvá nie príliš zaujímavý hokej s minimom šancí a dramatických situácií pred bránkami. Až v závere tretiny hostia výrazne pridali na aktivite a dvoma gólmi sa im podarilo odskočiť súperovi.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 12. kolo:

Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Góly: 51. D. Hudec (Čerešnák, Hatala) - 17. Obdržálek (R. Školiak, Lažo), 20. Šátek (B. Mráz), 58. L. Kozák (Lažo)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: Lažo (Skalica) na 10. min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Stano - Holienka, Valach, 1076 divákov

Zostavy:

Trenčín: J. Lašák - R. Lintner, M. Nemčík, Čerešňák, Novajovský, Hatala, Pozník, E. Bagin, Ryzák - Komínek, Rastislav Pavlikovský, Mikula - Kútny, O. Rusnák, T. Klíma - Troliga, L. Klíma, Nemček - Vaculin, P. Stantien, D. Hudec

Skalica: P. Romančík - Vyrůbalík, L. Kozák, Trška, Ketner, Staňo, Barák - Lažo, R. Školiak, Obdržálek - Kalináč, Stieler, Preisinger - Šátek, B. Mráz, Kutálek - Dvonč, M. Romančík, B. Jankovič

V prvej časti hrali mužstvá nie príliš zaujímavý hokej s minimom šancí a dramatických situácií pred bránkami. Až v závere tretiny hostia výrazne pridali na aktivite a dvoma gólmi sa im podarilo odskočiť súperovi. Najskôr v 17. min rýchly útok s kombináciou na jeden dotyk zakončil Obdržálek, a pol minúty pred sirénou so šťastím zvýšil Šátek. Hlavným motívom druhej dvadsaťminútovky bol súboj domácich strelcov so skalickým brankárom Romančíkom, ktorý výbornými zákrokmi zlikvidoval sériu trenčianskych príležitostí, pričom odolal aj počas minútového oslabenia o dvoch hráčov.

Domácim sa z neutíchajúcej streleckej aktivity podarilo vyťažiť gól až v 51. min, keď spomedzi kruhov trafil Hudec - 1:2. Trenčín si udržiaval prevahu, Skalica na čele s pozorným brankárom však už nepripustila prelomenie svojich hradieb. Naopak v 58. min domáci stratili puk, po protiútoku a veľkej šanci následne od modrej čiary prestrelil všetkých pred sebou Kozák, ktorý tak potvrdil víťazstvo hostí.

Hlasy:

Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Nepodarilo sa nám nadviazať na naše predchádzajúce dobré výsledky. V prvej tretine sme nerobili to, čo sme si predsavzali, katastrofálne sme sa pohybovali a zle sme kombinovali. Toto všetko sa odrazilo na našej hre, do ktorej sa vkradla príliš veľká nervozita. Až neskôr sme pridali na aktivite a vypracovali sme si aj veľké množstvo šancí, ale asi sme urazili športové šťastie, keďže sa nám ich nepodarilo premeniť. Vzhľadom na náš výkon, najmä v prvej tretine, sme si asi nezaslúžili vyhrať."

Štefan Mega (asistent trénera HK 36 Skalica): "Chceli sme už konečne naplno zabodovať, takže s tromi získanými bodmi sme maximálne spokojní. V úvodnej tretine sme aj s prispením šťastia získali dvojgólový náskok, ktorí sme sa potom snažili udržiavať. V záverečnej tretine na nás Trenčín vyvinul výrazný tlak, ktorý sme však dokázali ustáť. Musím pochváliť nášho brankára Romančíka, ktorý nás výrazne podržal, ale celé mužstvo predviedlo veľmi dobrý kolektívny výkon."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok