Nitra si v šlágri kola poradila s prvými Košicami

TA3 SITA
15.10.2013 20:40

Domáci mali raketový úvod. Skóre sa menilo už v 3. min, a to hneď dvakrát. Najskôr Königovu strelu od modrej čiary nasmeroval do hosťujúcej bránky Kmeč a o 53 sekúnd neskôr zužitkoval Stümpel krásnu prihrávku od Tománka - 2:0.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 12. kolo:

HK Nitra - HC Košice 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)

Góly: 3. Kmeč (P. König, Pupák), 3. Stümpel (R. Tománek, H. Ručkay), 52. R. Tománek (Stümpel) - 27. Spilar (Marek Slovák), 33. L. Nagy

Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Tvrdoň, Výleta, 2947 divákov

Zostavy:

HK Nitra: Kristan - D. Milo, Nádašdi, Ordzovenský, P. König, M. Bača, F. Kuzma - M. Kováčik, T. Chrenko, L. Novák - R. Tománek, Stümpel, H. Ručkay - Štumpf, M. Hamrák, Martin Segľa - Pupák, Kmeč, Piačka - Bajtek

Košice: Hylák - Kolba, Macejko, Martin Chovan, Štrbák, Cebák, Šeda, Michal Novák - Spilar, Marek Slovák, L. Nagy - Bicek, Češík, Sojčík - R. Konečný, T. Marcinko, R. Jenčík - Jokeľ, P. Bartoš, Hrnka

Domáci mali raketový úvod. Skóre sa menilo už v 3. min, a to hneď dvakrát. Najskôr Königovu strelu od modrej čiary nasmeroval do hosťujúcej bránky Kmeč a o 53 sekúnd neskôr zužitkoval Stümpel krásnu prihrávku od Tománka - 2:0. Tréner hostí Anton Tomko si následne zobral oddychový čas. Nitrania však pokračovali v nápore aj v ďalšom priebehu úvodnej tretiny, no ďalší gól už do prestávky nepridali. Hostia si vypracovali svoju najväčšiu šancu v 9. min, ale Nagy v dobrej pozícii neprekonal brankára Nitry Kristana. Do kabín tak odchádzal líder súťaže s dvojgólovým mankom.

Aj druhá tretina priniesla rušný hokej. V 27. min sa Košiciam podarilo zásluhou Spilara streliť kontaktný gól a stretnutie dostalo nový náboj. Onedlho po Slovákovej strele síce zazvonila za Kristanom iba žŕdka, v 33. min však už predsa len bolo vyrovnané. V presilovej hre sa šikovnou strelou spoza obrancu súpera presadil skúsený Ladislav Nagy - 2:2. Do konca prostrednej časti sa oba tímy ešte snažili nakloniť misky váh na svoju stranu, ale bez úspechu.

Do tretej časti naskočili lepšie "corgoni", ktorí svoju aktivitu pretavili do vedúceho gólu. V 52. min nabil tentoraz Stümpel kanonierovi Tománkovi a ten už presne vedel čo s pukom - 3:2. V dramatickom závere sa snažili hostia vybojovať pod Zoborom aspoň bod, ale ani 54-sekundová hra bez brankára vyrovnávajúci gól Košíc nepriniesla. Vo výbornom zápase momentálne dvoch najlepších extraligových tímov sa zrodila tesná výhra Nitry.

Hlasy:

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Mali sme výborný vstup do zápasu, ale potom sme sa uspokojili, hostia to využili a vyrovnali. V závere sa hralo hore-dole a napokon sme radi, že nám to vyšlo. Diváci si dnes hokej užili asi so všetkým čo k tomu patrí."

Anton Tomko (tréner Košíc): "Diváci videli rýchly hokej plný zvratov. Nitra mala lepší začiatok, ale potom sme pridali aj my, vypracovali sme si dobré šance a strelili dva pekné góly. V záverečnej tretine sme stratili dobrý výsledok. Bolo to o jednom góle. Snažili sme sa v závere ešte o vyrovnanie, žiaľ, nepodarilo sa nám to."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok