Slovan má doma ďalšie víťazstvo

SITA, TA3
13.10.2013 18:51

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy nad Traktorom Čeľabinsk 6:5 a pripísali si tretiu výhru v rade. Bratislavčania majú po pätnástich zápasoch sezóny 2013/2014 na svojom konte 17 bodov.

V nedeľu v Slovnaft aréne prehrávali s finalistom posledného Gagarinovho pohára po 18. min hry už 0:3, avšak súboj napokon dokázali dotiahnuť veľkou bojovnosťou do víťazného konca. Bratislavčania prvýkrát v sezóne strelili šesť gólov v jednom zápase, keď im vychádzali najmä presilovky, v ktorých sa presadili trikrát. O výsledku rozhodol v 60. min Tomáš Netík.

Najbližšie Slovan v KHL nastúpi v utorok 15. októbra, keď od 19.00 h privíta na vlastnom ľade v česko-slovensko derby Lev Praha.

Kontinentálna hokejová liga - nedeľa:

Slovan Bratislava - Traktor Čeľabinsk 6:5 (1:3, 2:1, 3:1)

Góly: 19. Sersen (Vondrka, Ölvecký), 30. J. Mikúš, 30. Štajnoch (Sersen), 42. Bartovič (Netík, J. Mikúš), 54. Vondrka (Miklík), 60. Netík - 5. Dugin (Kontiola, A. Kosticyn), 18. A. Kosticyn (Kontiola), 18. Sajustov (Kokujov), 28. Sajustov (Kondratiev), 49. Guskov (Kokujov)

Vylúčení: 5:10 na 2 min, navyše: 23. Vasiľčenko na 10 min za napadnutie hlavy a krku, 53. Katičov (obaja Traktor) na 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman, Ravodin - A. Medvedev, Pavlov (všetci Rus.), 10 055 divákov.

Zostavy:

Slovan: Kopřiva (21. Janus) - Škoula, Kutlák, Sersen, Mojžíš, Štajnoch, Sigalet - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Bližňák, L. Hudáček - M. Daňo, Matoušek, A. Šťastný - od 36. R. Mráz

Čeľabinsk: Garnett - Kondratiev, Bondarev, Vasiľčenko, Riabykin, Guskov, Katičov, Fľagin - K. Panov, Bulis, Čistov - A. Kosticyn, Kontiola, Dugin - Kokujov, Sajustov, Glinkin - Valejev, Osnovin, Mokin

Čeľabinsk po piatkovom debakli v Prahe začal aktívne a už v úvode niekoľkokrát úspešne zasiahol Kopřiva. V 5. min však druhý útok Traktora rozobral obranu belasých a Dugin do prázdnej bránky otvoril skóre. V 8. min sa preštrikoval v presilovke pred Garnetta Ölvecký, ale nedokázal už puk zasunúť medzi betóny. Slovan potom pridal na dôraze, snažil sa o častú streľbu, ale obrancovia Traktoru svojmu brankárovi pomáhali obetavými zákrokmi. V 18. min potrestal Bližňákovo vylúčenie už po trinástich sekundách strelou zápästím z pravého kruhu nekrytý Andrej Kosticyn. O 29 sekúnd viedli hostia už 3:0, keď po chybe obrany unikol Sajustov a nedal blafákom šancu Kopřivovi. Domáci sa dočkali presne minútu pred prvou sirénou, keď spomedzi kruhov trafil presne Sersen.
Slovan sa snažil o zníženie náskoku a v úvode druhej tretiny si vypracoval viaceré šance. V 28. min schladil domáce publikum Sajustov, keď Janus, ktorý vystriedal cez prvú prestávku Kopřivu, neudržal strelu Kokujova a útočník Čeľabinska ju dorazil do siete. Slovanu pomohli hostia nedisciplinovanosťou, keď dvakrát išli do troch a najskôr Juraj Mikúš zblízka a potom Martin Štajnoch znížili na rozdiel gólu. Bratislavčania sa snažili o vyrovnanie, v oslabení sa rútil na bránku sám Mikúš, ale v rozhodujúcej chvíli zlomil hokejku.

V 42. min sa Slovan vyrovnal, rýchlu akciu zakončil nechytateľne do horného rohu Bartovič. Domáci pokračovali v úsilí, dopredu ich hnala aj zaplnená hala. V 49. min Sajustov trafil žŕdku, ale z pokračujúcej akcie prešla za Janusov chrbát strela Guskova od modrej. V 52. min poskakoval puk v bránkovisku po akcii Mikúša, ale Netík ho nedokázal poslať za Garnettov chrbát. Slovan opäť trestal v presilovej hre, zblízka sa presadil Vondrka. V pokračujúcej dlhej početnej výhode si domáci vytvorili aj ďalšie strelecké príležitosti, ale z nich nič nevyťažili. V 60. min predviedol svoju rýchlosť Netík, unikol obrane Čeľabinska a strelil šiesty gól Slovana. Hostia hrali v závere 49 sekúnd power-play, ale už v nej nič s výsledkom neurobili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok