Lipták: Borac nie je súper na podcenenie

SITA TA3
11.10.2013 22:40

Po vyradení švajčiarskeho TSV St. Otmar St. Gallen (29:21 a 28:31) bude HC Sporta Hlohovec pokračovať v účinkovaní v Pohári EHF už počas nadchádzajúceho víkendu. Úradujúci slovenský vicemajster čaká v 2. kvalifikačnom kole tejto európskej pohárovej súťaže klubov RK Borac m:tel Banja Luka.

Lipták: Borac nie je súper na podcenenie
SITA

Oba duely s družstvom z Bosny a Hercegoviny sa uskutočnia v hlohovskej hale na Zábraní v sobotu 12. i nedeľu 13. októbra so začiatkom o 18.00 h (rozhodujú Gréci Katsikis a Michailidis), pričom v odvete bude ako domáci tím uvedená Banja Luka.

"Určite je lepšie hrať doma ako niekam cestovať. Aj vzhľadom na určité problémy v klube súpera máme možnosť odohrať oba zápasy na domácej pôde, čo je pre nás výhoda," povedal na úvod pre agentúru SITA tréner Sporty Martin Lipták a pokračoval: "O súperovi vieme toho dosť. Máme záznamy jeho duelov s Hardom, Záhrebom aj s Prešovom. Vedomostí je dostatok, navyše Banju Luku pozná aj náš hráč Mladen Čačič. Podľa dostupných informácií Boracu odišlo osem vážnych hádzanárov. Družstvo majú postavené na piatich - šiestich skúsených hráčoch, ktorí majú svoju kvalitu. Dopĺňajú ich mladíci. Je to nebezpečný protivník."

Banja Luka sa pred cestou do Hlohovca zastavila v Prešove, kde vo štvrtok utrpela v predohrávke 7. kola SEHA GSS League výprask od Tatrana 21:41. "Mali sme tam svojich špiónov. Bolo evidentné, že hráči Boracu včerajší duel vypustili a chystajú sa na dvojzápas s nami. Ich opory hrali 20 - 25 minút, nechytala ani ich brankárska jednotka," poznamenal Lipták. Za pravdu mu dali aj slová kormidelníka Boracu Bojana Crnomarkoviča pre stránku SEHA: "Nechceli sme odkryť karty a pokúsili sme sa ušetriť sily na Pohár EHF. Dali sme šancu našim mladým hráčom, ktorí však mali príliš veľký rešpekt pred Tatranom Prešov."

Hlohovčania absolvovali víťaznú generálku na víkendové pohárové povinnosti, v Nových Zámkoch vyhrali v stredajšej predohrávke 7. kola extraligy nad Štartom 35:18. "Už je bežné, že po každom zápase sa objavia nejaké zdravotné komplikácie. Pivot Šaňo Ivanov si vykĺbil rameno, v piatok ho čaká CT vyšetrenie. Dúfajme, že to nebude nič vážne. Ostatní sú v poriadku. Do zostavy sa vrátil dlhodobý maród Maroš Baláž, fyzicky je na tom dobre, noha drží, ale potrebuje ešte nabrať zápasovú kondíciu," podotkol hlohovský kouč k situácii v kádri mužstva.

Ak sa HC Sporta Hlohovec podarí postúpiť, v 3. kole Pohára EHF mužov 2013/2014 by spolu s Tatranom Prešov účinkovali dva slovenské kluby. "Každý má tendenciu Borac po nedávnych hladkých prehrách podceňovať. Ja som tohto nášho súpera videl hrať a určite to nie je družstvo na podcenenie. Aj keď má Banja Luka svoje problémy, čaká nás nepríjemný protivník so skúsenými spojkami, častou streľbou a obranou 1 - 2 - 3. Pred víkendovými stretnutiami nechcem rozprávať o 3. kole," dodal na záver M. Lipták.

Pohár EHF mužov 2013/2014 - kvalifikácia - 2. kolo - prvý zápas:
sobota 12. 10. o 18.00 h: HC Sporta Hlohovec (SR) - RK Borac m:tel Banja Luka (Bosna a Herceg.), rozhodujú: Konstantinos Katsikis a Michalis Michailidis z Grécka
odveta:
nedeľa 13. 10. 2013 o 18.00 h: RK Borac m:tel Banja Luka (Bosna a Herceg.) - HC Sporta Hlohovec (SR), hrá sa v Hlohovci, rozhodujú: Konstantinos Katsikis a Michalis Michailidis z Grécka

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok