Testovaciu pilotku de Villotovú našli mŕtvu, zomrela prirodzenou smrťou

TASR
11.10.2013 10:13

Šokujúca správa zastihla v piatok motoristický svet. V hoteli v Seville našli mŕtvu bývalú testovaciu pilotku ruského tímu F1 Marussia Mariu de Villotovú. Polícia po pitve skonštatovala, že zomrela prirodzenou smrťou. Bližšie informácie zatiaľ nie sú známe, informovala agentúra Reuters.

Testovaciu pilotku de Villotovú našli mŕtvu, zomrela prirodzenou smrťou
SITA

Tridsaťtriročná Španielka po nehode z júla 2012 na rovinke v Duxforde utrpela vážne zranenia hlavy a prišla o oko. Po zotavení sa na verejnosti zapájala do kampaní Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA). Dcéra bývalého pretekára F1 Emilia de Villotu len nedávno vydala autobiografiu s názvom "Život je dar".
"Domnievame sa, že k smrti došlo bez cudzieho zavinenia, ale nemôžeme oznámiť žiadne ďalšie podrobnosti," uviedla policajná hovorkyňa, ktorá dodala, že celé okolie hotela skúmajú forénzni špecialisti a jednotka z oddelenia vrážd.

Nečakaná smrť de Villotovej zaskočila všetkých kolegov. "Cítim, že som jej zostala ešte veľa dlžná, pretože sa správala neskutočne v "paddocku" aj celom tom motoristickom kolotoči. Bola neskutočná bojovníčka," povedala Susie Wolffová, ktorá je vývojovou pilotkou v tíme Williams. "Mala takú vervu do života a vždy mala silný charakter a pozitívny pohľad na život," dodala Škótka pred Veľkou cenou Japonska v Suzuke.

"Po tej nehode stála za mnou a mala veľkú túžbu po živote. Bola nesmierne šťastná, že prežila a mala pred sebou ešte veľké plány. Bola to neskutočná dáma, bez ohľadu na to, čo robila na súťažnej dráhe. Mala neuveriteľnú povahu."


Španielsky jazdec F1 Fernando Alonso v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Cadena Ser sa najskôr po tragickej novinke nezmohol ani na slovo. "Skutočne neviem, čo k tomu povedať...," začal Alonso na okruhu v Suzuke. "Práve som si dal dole prilbu a počul som o jej smrti. Nemôžem tomu uveriť a potrebujem chvíľku na to, aby som o tom popremýšľal. Pre svet motoristického športu je to veľmi smutná správa, Maríu mal totiž každý rád. Modlím sa za ňu a za jej rodinu a celú motoristickú rodinu."


Po tragickej nehode vystúpila de Villotová prvýkrát na verejnosti v októbri minulého roka a po júlovej svadbe s osobným trénerom Rodrigom Garciom Millanom povedala, že to najlepšie ju ešte v živote čaká. Po operácii nosila náplasť na pravom oku a ďakovala všetkým, ktorí jej pomohli a podporovali ju, pretože cítila šancu na nový život. Vtedy povedala, že aj naďalej chce zostať v blízkosti F1 a byť vzorom pre ďalšie ženské pilotky. "Mám motoristický šport vo svojej DNA, takže nemôžem byť bez toho," povedala vtedy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok