Srbsku bude radiť aj Berlusconiho šéf diplomacie

SITA
8.10.2013 09:46

Bývalý taliansky minister zahraničných vecí Franco Frattini bude ďalšou známou osobnosťou, ktorá bude radiť srbskej vláde pri jej ceste do EÚ.

Srbsku bude radiť aj Berlusconiho šéf diplomacie
SITA

Šéf talianskej diplomacie vo vládach premiéra Silvia Berlusconiho má podľa vlády v Belehrade "skúsenosti z najvyšších kruhov EÚ a ďalších svetových inštitúcii a taktiež disponuje dôveryhodnosťou v rámci medzinárodného spoločenstva". Svoje pôsobenie v Srbsku potvrdil aj samotný Frattini, bývalý eurokomisár pre spravodlivosť. Sústrediť sa bude na oblasť súdnictva a dodržiavania ľudských práv, čo budú kľúčové záležitosti v rámci prístupových rokovaní, ktoré by mali začať v januári. Podľa srbskej vlády bude Frattini svoje "aktivity vykonávať bez akejkoľvek kompenzácie".

Za rovnakých podmienok bude prvé tri mesiace pracovať pre vládu v Belehrade aj bývalý generálny riaditeľ Medzinárodného menového fondu Dominique Strauss-Kahn, ktorého si Srbi v záujme svojej úspešnej cesty do EÚ vybrali za svojho ekonomického poradcu. Albánsko zas minulý týždeň potvrdilo získanie služieb britského expremiéra Tonyho Blaira, ktorý ma krajine pomôcť s priblížením sa k bloku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok