Vlastnícke práva zväzujú ruky pokračovaniu Avengerov

TA3 Slavo Held
7.10.2013 09:11

Pokračovanie megaúspešného hitu minulého roka, komiksového filmu Avengers ,dostáva už konkrétne tvary. Necelé dva mesiace po informácii, že hlavného zloducha, psychopatického robota Ultrona, si zahrá James Spader hlási spoločnosť Marvel ďalšie zaujímavé mená.

Vlastnícke práva zväzujú ruky pokračovaniu Avengerov
SITA

Vo filme Avengers: Age of Ultron sa objaví Elizabeth Olsenová, ktorá si zahrá postavu mutantky Scarlett Witch a úlohu jej brata mocného a rýchleho Quicksilvera získal Aaron Taylor-Johnson, známy z nekonvenčných komiksových filmov Kick-Ass.

Tieto dve postavy sú komiksovým milovníkom veľmi známe. Ide o deti presláveného zloducha Magneta, známeho z príbehov o X-Menoch. Zaujímavé však je, že táto skutočnosť nebude môcť byť vo filme spomenutá. Práva na spomínanú sériu, čiže aj na postavy,  totiž vlastní spoločnosť FOX.

To však nie je všetko. Spoločnosť FOX sama ráta s postavou Quicksilvera už budúci rok vo filme X-Men: Days of Future Past, pričom si ho zahrá Evan Peters, ktorého si diváci pamätajú zo seriálu American Horror Story.

Vlastnícke práva teda narušili filmovému pokračovaniu Avengerov plány už po druhýkrát. Po prvý raz sa tak stalo, keď chceli filmári použiť postavu Galactusa, ktorý sa objavil v roku 2007 vo filme Fantastic Four: Rise of The Silver Surfer a na ktorého má teda opäť práva spoločnosť FOX.

Ako zaujímavosť je dobré spomenúť aj to, že Elizabeth Olsenová je sestrou dvojčiat Mary Kate a Ashley Olsenových, pričom Mary Kate zaujala vzťahom s už zosnulým hercom Heathom Ledgerom, ktorý získal Oscara za svoju úlohu v komiksovom filme The Dark Knight od konkurentov z DC Comics .

Vo filme The Avengers: Age of Ultron by si svoje úlohy mali zopakovať Robert Downey Jr. (Iron Man), Mark Ruffalo (Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Chris Evans (Kapitán Amerika), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Scarlett Johansson (Čierna vdova) i Jeremy Renner (Hawkeye).

Nakrúcať  sa začne začiatkom budúceho roka a svetová premiéra je naplánovaná na 1. mája 2015.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok