Nitra začala proti Skalici zostra a jej tlak vyústil až do víťazstva

TA3 SITA
6.10.2013 23:37

Nitra zatiaľ nepredvádza oslnivé výkony, naopak v Skalici môžu byť spokojní. V tabuľke sú druhí a dobrú pozíciu chceli potvrdiť aj v Nitre. Bol to aj súboj českých trénerov, Stavjaňa versus Turek.

HK Nitra - HK 36 Skalica 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Góly: 11. H. Ručkay (König, Stümpel), 37. Kuzma (T. Chrenko, Štumpf), 48. H. Ručkay (Stümpel, Tománek), 60. Tománek (Ordzovenský) - 28. Lažo (R. Školiak, Obdržálek), 40. B. Mráz (Stano) 
Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Brath, Tvrdoň, 2447 divákov

Zostavy:

HK Nitra: Kristan - Nádašdi, Rais, Ordzovenský, König, Ďurkech, Kuzma - M. Kováčik, T. Chrenko, L. Novák - Tománek, Stümpel, H. Ručkay - Bajtek, Hamrák, Segľa - Štumpf, Kmeč, Pupák - Piačka

HK 36 Skalica: Lipovský - Vyrůbalík, L. Kozák, Trška, Ketner, Barák, Stano, Mikeska - Lažo, R. Školiak, Obdržálek - Jankovič, Stieler, Preisinger - Kutálek, B. Mráz, Šátek - Dvonč

Pod Zoborom sa hral od úvodu obojstranne útočný hokej. V 4. min sa zrodila pekná akcia domácich. Novák si nakorčuľoval pomedzi kruhy, ale strelou švihom brankára Lipovského neprekonal. Skaličania si vypracovali veľkú gólovú šancu o štyri minúty neskôr, ale ani Obdržálek pred nitrianskou bránkou neuspel. Prvýkrát Nitra aréna zaburácala v polovici úvodnej tretiny, keď strelu Königa od modrej v presilovej hre nasmeroval do hosťujúcej siete Henrich Ručkay - 1:0. V závere prvého dejstva mohol ešte pridať domácu poistku Miroslav Kováčik, avšak výborného Lipovského neprekabátil. Do prostrednej časti naskočila lepšie Nitra. V čase jej najväčšieho tlaku sa však paradoxne zrodil vyrovnávajúci gól z hokejky Laža. "Corgoni" však ani potom v aktivite neutíchali.

V 37. minúte vrátil domácim vedenie prvým extraligovým gólom v kariére obranca Filip Kuzma - 2:1. Tesne pred druhou prestávkou sa ale Skalici podarilo svoje manko znova zmazať. Mráz lišiackou strelou z uhla zaskočil brankára Kristana a do kabín sa išlo za nerozhodného stavu 2:2. Výborný hokej ponúkla aj tretia tretina. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú. V 45. minúte bol blízko ku gólu domáci Novák, ale z dobrej pozície nastrelil žŕdku. O tri minúty neskôr sa už Nitrania dočkali. Rýchly brejk po pravej strane úspešne zakončil Henrich Ručkay. V samom závere si Záhoráci ešte zobrali oddychový čas a následne odvolali aj brankára. Power-play im ale nevyšla. Nielenže si šancu nevypracovali, ale sedem sekúnd pred sirénou inkasovali rozhodujúci úder. Do opustenej bránky presne trafil Tománek a Nitra zdolala Skalicu 4:2.

Hlasy:

Antonín Stavjaňa (tréner HK Nitra): "Na porade sme hráčom zdôrazňovali, že Skalica je silná s pukom. Išli sme do vedenia, ale súper vždy vyrovnal, čo našich hráčov zrážalo do kolien. Začiatok tretej tretiny bol z našej strany veľmi nervózny. V závere sme však mali viac síl, lebo súper hral len na tri formácie, my sme točili viac hráčov. Verím, že nám toto víťazstvo pomôže naštartovať sa do ďalších zápasov."

Josef Turek (tréner HK 36 Skalica): "Videli sme obojstranne kvalitný zápas. V stretnutí sme spravili viac individuálnych chyb a bohužial nás súper potrestal. V závere sme chceli vyrovnať pri power-play, ale šancu sme si nevypracovali. Nitra dnes bola lepšia, ale chcem vyzdvihnúť aj náš výkon a špeciálne brankára Lipovského, ktorý nás podržal."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok