V dramatickom súboji medzi Popradom a Žilinou padlo až deväť gólov

TA3 SITA
6.10.2013 23:36

Poprad je na domácom ľade veľmi silný, Žiline to pre zmenu ide najmä u súperov. Na úzkom klzisku sa aj preto črtala zaujímavá konfrontácia. Zápas splnil očakávania, diváci videli dramatický súboj s deviatimi gólmi. Napokon o jeden, víťazný, boli lepší Popradčania.

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 5:4 (2:2, 2:1, 1:1)

Góly: 5. R. Suchý, 13. Kroták, 26. Štals (T. Sýkora, Jabrocký), 39. T. Sýkora (Kasík), 59. Kroták (Kasík) - 6. Drevenák (Linet, Macejka), 8. F. Novák (T. Varga, Ostrčil), 28. Klouda (F. Novák), 60. Marcel Šterbák 
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Junek, Šefčík, 1311 divákov

Zostavy:

Poprad: Sidor - Gáborčík, R. Suchý, Kasík, McNamara, Fabian, M. Kurali, Nitriansky - A. Lapšanský, Mlynarovič, P. Gápa - Jabrocký, Štals, T. Sýkora - Matúš Paločko, S. Takáč, Kroták - M. Nagy, Paukovček, Belluš

Žilina: M. Laco - Rúfus, Marcel Šterbák, Ostrčil, Bajaník, Dlouhý, Leško, Sluka - T. Varga, Klouda, F. Novák - Dornič, Kalla, D. Buc - F. Macejka, Linet, Drevenák - Jarab, Valášek, Kropáč

Domáci od úvodu produkovali útočne ladený hokej a pred žilinským gólmanom Lacom si vytvárali množstvo šancí. Gól však prišiel znenazdajky, Suchý sa na útočnej modrej zmocnil odrazeného puku, ktorý na prekvapenie všetkých po jeho nahodení zrazu prepadol až za bránkovú čiaru - 1:0. Žilinská odpoveď prišla už o 11 sekúnd a Drevenák vyrovnal. Hostia sa s Popradom nemaznali a v presilovej hre sa dokonca ujali vedenia. Domáci ešte v prvej časti dokázali odpovedať, keď Takáč naservíroval puk pred Laca Krotákovi - 2:2.

Aj v prostrednej časti obrany oboch tímov dovoľovali súperovi produkovať útočný hokej, plný nasadenia a stretov. Po jednom z nich na žilinskej striedačke odpadol obranca Leško, ktorý skončil v starostlivosti popradských záchranárov. Žilinčania vzápätí hrali oslabení a Štals poslal domácich po druhý raz do vedenia - 3:2. Podtatranci sa však opäť z vedenia dlho neradovali, veď už o necelé 2 min chaos v bránkovisku pretavil vo vyrovnávajúci gól ex-Popradčan Klouda - 3:3. Žilina mala v ďalšom priebehu viac z hry, vďaka nedôrazu popradskej obrany si jej hráči vypracovali viacero príležitostí, najväčšiu spálil v 37. min Valášek. Udreli však domáci, keď brejk využil Sýkora - 4:3.

V tretej časti si už oba tímy dávali dobrý pozor na zaváhania v obrannom pásme, aby súpera nedostali do vyloženej gólovej príležitosti. Poprad viedol a tak tvoriť museli hostia, no tí mali problémy najmä s nedisciplinovanosťou a museli čeliť dvom presilovkám "kamzíkov". Žilinský tlak sa nekonal, v predposlednej minúty prekrásnym gólom rozhodol Kroták. Výsledok na konečných 5:4 korigoval 8 sekúnd pred treťou sirénou Šterbák.

Hlasy:

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Je to pre nás dôležité víťazstvo. Žilina svojou hrou potvrdila, že vonku jej to ide. Škoda, že sme výraznejšie nevyužili náš úvodný tlak. Zápas bol vyrovnaný a chlapci si zaslúžia pochvalu, aj keď sme počas zápasu museli meniť zloženie útokov."

Jan Neliba (tréner Žiliny): "Prišli sme s nádejou bodovať. Hral sa vyrovnaný hokej, rozhodol popradský štvrtý gól. Za náš výkon sa hanbiť nemusíme."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok