Vo vyrovnanom zápase sa Martinu proti Piešťanom podarilo otočiť a vyhrať

SITA
6.10.2013 23:35

V prvej desaťminútovke viazla obom mužstvám kombinácia. Hra bola rozháraná s minimom streleckých príležitostí. V 8. min hrali Piešťany 68-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ale bez gólového efektu. V 12. min sa ocitol sám pred Tomekom Zlocha, ale svoj blafák nepremenil.

Vo vyrovnanom zápase sa Martinu proti Piešťanom podarilo otočiť a vyhrať
TASR

MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Góly: 21. Zlocha ml. (Markovič, A. Novotný) 52. Markovič (z tr. strieľania), 56. Markovič (Fujerík, M. Beran) - 30. Holovič 41. Filip (Melichárek)

Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Orolin - Snášel, Rovenský, 1800 divákov

Zostavy:

Martin: Šúrek - A. Novotný, Tupý, Matejka, I. Ďatelinka, Smrek, Brcko - Markovič, M. Beran, Zlocha ml. - A. Themár, Galamboš, Važan - Murček, Fujerík, J. Cíger - J. Perniš, Dírer, Imrich 
Piešťany: T. Tomek - Bučka, R. Filip, Brňák, A. Drgoň, Škadra, Biro, A. Hruška - S. Saliji, Melichárek, J. Románek - J. Ručkay, Lelkeš, V. Nemec - Lušňák, Holovič, M. Bartánus - Haring, Mišura, Toman

V prvej desaťminútovke viazla obom mužstvám kombinácia. Hra bola rozháraná s minimom streleckých príležitostí. V 8. min hrali Piešťany 68-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, ale bez gólového efektu. V 12. min sa ocitol sám pred Tomekom Zlocha, ale svoj blafák nepremenil. O minútu sa na opačnej strane objavil nepokrytý Lelkeš, ale ani on nepochodil. V 15. min spálil Haring najväčšiu šancu, keď nedokázal usmerniť puk do prázdnej Šurekovej bránky.

Aj domáci mali na konci prvej tretiny početnú výhodu o dvoch hráčov. Po prestávke ju po 24 sekundách zužitkoval Zlocha a Martin viedol - 1:0. V 22. min zabudli domáci na Nemca, ale ten Šúreka neprekvapil. V 28. min vysunul Markovič Berana, ale aj Tomek bol pripravený. V polovici zápasu hrali domáci presilovku, ale počas nej sa paradoxne dostali na koňa hostia. Najprv nepotrestal Lušňák Matejkovo zaváhanie a vzápätí vyrovnal Holovič priamo z buly - 1:1. Otrasených domácich neuzemnil Haring, ktorý aj druhýkrát nepremenil svoju tutovku. V 35. min zahodil Škadra nemožné, keď nepochopiteľne nezasunul puk do prázdnej bránky. Hostia boli v závere druhej tretiny blízko ku gólu aj pri Melichárkovej šanci.

Prestávka pred treťou tretinou "kosačkám" nepomohla, lebo už v jej úvode prepálil Filip Šúreka a hostia otočili stav zápasu - 1:2. Martinčania potom zvýšili aktivitu, v 52. min fauloval v nájazde Markoviča Biro a z nariadeného trestného strieľania martinský útočník vyrovnal. Domáci sa dostali potom na koňa, tlačili sa do bránky a ich snahu korunoval v 56. min svojim druhým gólom Markovič - 3:2. Hosťom k vyrovnaniu nepomohla ani 41-sekundová power-play a Martin zostal na domácom ľade nezdolaný.

Hlasy:

Daniel Babka (tréner Martina): "Je to pre nás cenné víťazstvo, lebo sa nám podarilo otočiť zápas. Potvrdilo sa, že keď dáme tri góly, vieme stretnutie vyhrať. Po vyrovnávajúcom góle súpera priamo z buly sme padli a hrali ustráchane. Paradoxne, potom nám pomohol vedúci gól hostí. Zredukovali sme hru na dve formácie, hráči sa zomkli a išli za dobrým výsledkom. Veľmi nám pomáha aj naše dobré publikum."

Milan Klement (tréner Piešťan): "Sme sklamaní, lebo sme nedotiahli dobre rozbehnutý zápas do víťazného konca. Pomohol nám šťastný vyrovnávajúci gól, po ktorom sme prevzali iniciatívu. V tretej tretine sme hrali so zabezpečenej obrany, ale domáci využili brejkovú situáciu. Z trestného strieľania vyrovnali a dali aj víťazný gól. Naši hráči mali dnes vychýlenú mušku, čo nás stálo body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok