Ružomberok podľahol Zlatým Moravciam

SITA, TA3
5.10.2013 22:52

Ružomberčania sú vo forme a po cennom víťazstve v Žiline sa usadili na druhom mieste tabuľky. Túto pozíciu si túžili udržať aj po zápase so Zlatými Moravcami. Vion nezažíva práve ideálnu jeseň, no už dvakrát dokázal vyhrať na ihrisku súpera.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 13. kolo:

FK Ružomberok - FC ViOn Zlaté Moravce 1:3 (1:3)

Góly: 37. Tawamba - 18. Obročník, 20. M. Babic, 45.+ Orávik, ŽK: 63. Greššák - 42. Chrappan, 69. Orávik, 70. L. Szabó, rozhodovali: Smolák - Poláček, Lieskovský, 1790 divákov

Zostavy:

Ružomberok: M. Nikolič - P. Maslo (39. Mehremič), M. Nosek, Adamovič, Zreľák - Greššák (69. Lukáš Lupták), Martin Nagy (76. Serečin) - Ďubek, Zošák, Lačný - Tawamba

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Chrappan (56. P. Majerník), Pintér, Chren - Obročník - Orávik, Fernando Furtado (88. P. Szabó), M. Babic, Pribula (76. P. Mazan) - L. Szabó

Prvú šancu duelu mal domáci Zošák už po pár sekundách hry, no jeho prízemnej strele chýbala väčšia presnosť. Potom sa dlho hralo v réžii Zlatých Moraviec. V 6. min si s jemnou hlavičkou L. Szabóa ružomberský brankár Nikolič ešte poľahky poradil. V 18. min trestný kop Orávika našiel ideálne postaveného Obročníka, ktorý hlavičkou k ľavej žrdi otvoril skóre - 0:1. Ružomberčania sa z úderu ešte ani nestačili spamätať a o dve minúty neskôr inkasovali druhýkrát, tentokrát z Babicovej hlavy po Obročníkovom rohovom kope. Dovtedy spiaca "ruža" sa začala pomaly prebúdzať. Po polhodine hry sa v šanci ocitol Tawamba, ale jeho hlavička bola málo dôrazná. "Opravný pokus" konžského útočníka v službách MFK prišiel v 37. min, keď gólovo zužitkoval Zošákovu prihrávku - 1:2. V nadstavenom čase prvého polčasu využil zaváhanie domácej obrany Orávik a hostia išli do šatne s dvojgólovým náskokom.

Zaujímavejšie veci v druhom dejstve sa začali diať až po nezáživnej úvodnej štvrťhodine. Najprv Lačný spálil tutovku, keď nikým neatakovaný namieril len do Kuciaka. Potom Greššák vo vlastnom pokutovom území fauloval Fernanda Furtada, no z nariadeného pokutového kopu trafil M. Babic len žrď. Až do konca stretnutia sa potom hral pod Čebraťom futbal len priemernej úrovne.

Hlasy:

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Urobili sme veľké chyby v defenzíve, za čo sme pykali. Opäť sme sa dostali do situácie, kde sme museli doťahovať náskok súpera, čo do našej hry vnieslo nervozitu. Dnes sme neukázali to, čo vieme. Zodpovednosť za prehru nesú rovnako hráči, ako aj ja sám."

Dušan Liba (tréner Zlatých Moraviec): "V úvodnej polhodine sme súpera do ničoho nepustili. Mali sme tri šance a všetky sme využili. V druhom polčase nás podržal brankár Kuciak, keď zneškodnil Lačného nájazd. Domáci hrali dosť kŕčovito a ich útočné snahy sa končili spravidla ešte pred naším pokutovým územím. Zvíťazili sme zaslúžene."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok