Žilina zažila sklamanie, s Dunajskou Stredou len remizovala

SITA, TA3
5.10.2013 22:47

Sklamaním doterajšieho priebehu ligy sú výsledky MŠK Žilina. Mužstvo Adriana Guľu sa neutrhlo ani proti poslednej Dunajskej Strede, s ktorou doma iba remizovalo 0:0.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 13. kolo:

MŠK Žilina - FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:0

ŽK: 90.+ Belic (Dunajská Streda), rozhodovali: R. Weiss - E. Weiss, D. Hrčka, 1528 divákov

Zostavy:

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes (84. Čmelík) - Pečovský - J. Mihalík (79. Gergel), Paur (67. Jelič), Škvarka, Pich - T. Majtán

Dunajská Streda: Belic - Vitório da Silva, Matúš, Peter Majerník, L. Beňo - Boya - E. Ujlaky, Michal Gašparík, Antunovič (79. Kwin Amban), Hošek (70. M. Sedlák) - Mesanovič (85. Szarka)

Domáci mali od začiatku miernu prevahu, prejavovalo sa to v držaní lopty a kombináciách, ktoré však väčšinou končili na hranici pokutového územia Dunajskej Stredy. Prvú vážnejšiu šancu mala Žilina v 10. min, Mihalíkov center sprava zasiahol Majtán, ale jeho strela letela nad hornú žrď. V 15. min kontroval na opačnej strane Ujlaky, ale ani on netrafil bránku. V prvom polčase sa hral „pochodový“ futbal medzi šestnástkami, žilinské strelecké pokusy lietali veľmi vysoko. V 37. min ušla domácim dvojica Gašparík, Mesanovič, ale kapitán hostí odcentroval loptu priamo do rúk brankára Dúbravku.

Po zmene strán Žilinčania trochu zrýchlili kombinácie, ale vážnejšie gólové šance neprichádzali. Pečovského strely spoza šestnástky v 53. a 57. min leteli obe vedľa. Postupne hra presunula do stredu ihriska a pripomínala prvý polčas. Po Jeličovom centri zľava strieľal v 74. min z voleja Pich, ale ani tento pokus nebol presný. Desať minút pred koncom mohol rozhodnúť Majtán, ktorý sa dostal až pred brankára Belica, ale z „päťky“ netrafil bránu. V 88. min strieľal zblízka obranca Akakpo, Belic však jeho pokus zlikvidoval. V posledných minútach pribúdala na ihrisku nervozita, Žilina nedokázala vytvoriť účinný tlak a hosťom sa podarilo ubrániť pod Dubňom bezgólovú remízu.

Hlasy:

Adrián Guľa (tréner Žiliny): "Bolo to o obliehaní jednej polovice ihriska, o príležitostiach, troch-štyroch gólových. Prevaha nám nepriniesla účinnú koncovku, je tu priestor na skvalitnenie hry v krídelných priestoroch. Súper sa poriadne ani nedostal na našu polovicu, ale máme z toho zmiešané pocity. Chalani to skúšali rôznymi spôsobmi, ale nevyšlo to. Je to pre nás ťažké, ale verím, že nás to zmobilizuje, je to znovu len o tvrdej práci."

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Prišli sme do Žiliny skromne, celú taktiku sme podriadili tomu, aby sme tu získali bodík, čo sa nám aj so šťastím podarilo. V tejto situácii robím s mužstvom na tom, aby defenzíva vyzerala lepšie, čo sa aj darí. Smerom dopredu to ešte nie je najlepšie, ale teraz budeme mať dva týždne na to, aby sme na tom popracovali. Na horúcej žilinskej pôde sme získali bod, s ktorým som spokojný."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok