Slovan Bratislava nestačil na nováčika z Vladivostoku

SITA
3.10.2013 13:33

Hokejisti Slovana Bratislava po dvoch triumfoch v Novokuznecku a Chabarovsku vo štvrtok nestačili na nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) 2013/2014, keď vo Fetisov aréne podľahli miestnemu tímu Admiral Vladivostok 1:3.

Slovan Bratislava nestačil na nováčika z Vladivostoku
SITA

Slovan viedol gólom Netíka od 24. min, no domáci otočil presnými zásahmi švédskej dvojice Gynge - Bergfors. Definitívnu podobu výsledku dal gólom do prázndej bránky kapitán Lisin.

Slovan má na svojom konte 10 bodov z dvanástich duelov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí posledná 14. pozícia.

Hokejisti Slovana Bratislava vo Vladivostoku ukončili sériu štyroch duelov u súperov. Po presune do Bratislavy a oddychu ich v stredu 9. októbra čaká od 19.00 h domáci duel proti Metallurgu Magnotogorsk, ktorým začnú "belasí" šnúru šiestich stretnutí pred vlastnými fanúšikmi. 

Admiral Vladivostok - Slovan Bratislava 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Góly: 33. Gynge (K. Sokolov), 38. Bergfors (Lisin, Osipov), 60. Lisin - 24. Netík (Sersen) 
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: Kopřiva (Slovan) 10 min za nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Zacharov, Cyplakov - Aľošin, Ivanov (všetci Rus.), 5500 divákov 

Zostavy:
Vladivostok: Lundström - Osipov, J. Antropov, Porseland, Ternavskij, Poleščuk, Kostromitin, Zemčonok - Lisin, Schütz, Bergfors - Lesnuchin, Bortnikov, Drugov - Pervušin, A. Kuznecov, Barbašev - Gynge, K. Sokolov, Gračov 
Slovan: Kopřiva - Škoula, Kutlák, Mojžíš, Sersen, Sigalet, V. Mihálik - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Netík, J. Mikúš, Bartovič - Kukumberg, Matoušek, L. Hudáček - M. Bakoš, Kolena, M. Daňo 

Prvú veľkú šancu duelu mal v 9. min Ölvecký, ktorý v oslabení unikol obrancom nováčika KHL a z ľavej strany nebezpečne vystrelil. Na opačnej strane pohrozil najproduktívnejší hráč Vladivostoku - nemecký útočník Felix Schütz, ktorého pokus zblokoval Mojžíš. V 16. min si Kopřiva poradil s prečíslením súpera. Pred prvou sirénou sa do šance dostal aj Miklík, ale pred strelou stratil stabilitu a na Lundströma vyslal len slabý pokus.

Skóre duelu otvoril v 24. min Netík, ktorý do bránky Admiralu usmernil Lundströmom vyrazenú strelu Sersena od modrej čiary. Pri vylúčení Ölveckého potom neuspeli Bergfors ani Drugov. Vyrovnať sa podarilo až Gyngemu, ktorého v 33. min pekne vysunul Porseland a Švéd už nemal problémy so zakončením - 1:1. Dve minúty pred koncom II. tretiny sa domáci tešili opäť, keď akciu po osi Osipov - Lisin korunoval gólom Bergfors. V 48. min Kopŕivu v bránke prekonal útočník Vladivostoku Lisin, ale gól neplatil pre predchádzajúcu prihrávku rukou. O tri minúty neskôr mal vyrovnanie na hokejke Bartovič, ktorý v úniku trafil iba betóny domáceho gólmana. Tréner Rostislav Čada siahol 42 sekúnd pred tretím klaksónom k hre bez brankára, gólom do prázdnej bránky dal konečnú podobu výsledku domáci kapitán Lisin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok